» » » Як маринувати капусту?

Як маринувати капусту?

Як маринувати капусту?

Традиційно, з давніх-давен, величезна кількість людей запасається на зиму маринованою капустою. Але не всі знають - як маринувати капусту на зиму. Давайте навчимося разом.

спосіб №1

Для маринування нам будуть потрібні тільки здорові щільні качани. Їх слід нашаткувати, посолити і перемішати у великій мисці. Капуста настоюється близько 2-3 годин. Після цього її розкладають в банки і добре трамбують. На дно в банки лягає 5-8 горошин чорного перцю, щіпка кориці і щіпка гвоздики, лист лаврового листа. Для заливки потрібно взяти (на прикладі 1 л води) оцтову есенцію 4 ч.л, сіль - 1,5 ч.л, цукор - 4 ч.л. Після заливки банки потрібно закупорити і пастеризувати при температурі близько + 85 ° С (банки об`ємом 0,5 літра - 20 хв, банки об`ємом 1 літр - 30 хвилин).

спосіб №2

Дозрілі качани білої капусти шаткують «вузької локшиною». Потім готують заливку. Отже, беремо 0,6 л води, додаємо в 50 гр солі і 4 гр каліумпіросульфіта, розчиняємо, потім додаємо 0,4 л оцту (8%). У приготовані банки розкладаємо шинкованную капусту і доповнюємо її заливкою. Капусту укладаємо шарами, між шарами додаємо по кілька насіння жовтої гірчиці і дрібку кмину. Після наповнення банки, її закривають капустяним листом (або поліетиленом), зав`язують папером і відносять в прохолодне місце, приблизно на місяць.

Існує багато способів як маринувати капусту.

спосіб №3

Капусту шаткуємо смужками (5-6 мм), після її бланшируємо 1 хвилину і укладаємо в банки. Тепер готується заливка (на 1 літр води). Беремо 120 гр цукру і 80 гр солі, додаємо їх в воду і кип`ятимо, перед закипанням вливаємо 200 гр 9% оцту і додаємо прянощі (10 горошин чорного перцю, гвоздика - 5 шт, кориця - 3 гр. Заливаємо банки з капустою маринадом, стерилізують і закупорюють їх. Таким же способом можна маринувати червоно-качана капусту, в цьому випадку бланшувати потрібно 3 хвилини.

Багато хто любить маринувати капусту з додавання інших овочів. Дізнаємося як маринувати капусту з буряком.

спосіб №4



Готуємо заливку. Беремо 3 склянки гарячої води, розчиняємо а ній 100 гр меду і додаємо 4 стручка пекучого перцю.

Кочан чистимо від верхніх листів, ріжемо його на кілька частин, в цей час беремо лимон і натираємо його на крупній тертці (лимон без насіння), після цього все перемішуємо капусту з лимонною масою. Капусту укладаємо в банки, між шарами додаємо зелень (рубана петрушка) і шматки буряків, після цього наповнюємо банки заливкою. Капуста буде готова до вживання через один тиждень.

спосіб №5

Існують і сучасні рецепти. Дізнаємося як маринувати цвітну капусту. Голови цвітної капусти ретельно миємо й режим на окремі невеликі суцвіття (діаметр 3-5 см). Потім капусту бланшируємо 2-3 хв у киплячій підкисленою воді (для цього потрібно 1 гр лимонної кислоти додати в 1 л води). Підкислену воду можна замінити на підсолену воду (для цього 10 гр солі розчиняємо в 1 л води). Після варіння капусту різко охолодити в холодній воді і розкладаємо в заздалегідь приготовані банки (суцвіття до стінок). На дно банки кладемо прянощі (6-7 горошин чорного перцю, 1 стручок гіркого перцю, 5 бутонів гвоздики), заливаємо гарячим маринадом, стерилізуємо в окропі. Банки 0,5 літра - 5 хв, банки 1 літр - 7 хв.



Не завжди у нас є багато вільного часу, тому багатьох цікавить - як маринувати капусту швидко?

спосіб №6

Видаляємо пошкоджені листи з капусти, шаткуємо її і засипаємо порціями в киплячу солону воду (на 1 лір -10 гр солі), через 10 хвилин виймаємо, сушимо і розкладаємо в банки шарами, кожен шар перекладаємо 2 горошинами чорного перцю і 2 горошинами запашного перцю і заливаємо гарячою заливкою. Заливка це вода, в якій варили капусту. Банки стерилізуємо при температурі 90 ° C до 20 міну.

Таку капусту можна використовувати з різними добавками (нарізаний лук, терті яблука мул морквою, дрібно різані стерилізовані огірками, рослинне масло і т.п.).

І на завершення ексклюзивний рецепт маринування капусти - «по-грузинськи»

Способ№7

Кочан режим на 8 частин, а лише потім дрібніше. Нашатковану капусту перекладаємо в каструлю, відразу заливаємо окропом і варимо близько 2-3 хв. Дістаємо капусту і охолоджуємо її в холодній воді.

Одночасно з варінням капусти, в іншій каструлі очищений нарізаний селера (200 гр), 5 зубчиків часнику, 1 чайну ложку солі, буряк (200 гр) заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім виймаємо продукти і охолоджуємо.

У глиняний (можна скляну) посуд шарами вкладаємо капусту, буряк, селера з часником і посипаємо прянощами (естрагон, чабер, базилік, м`ята, кріп, щіпка червоного гострого перцю, 3-8 горошин чорного перцю)

Готуємо заливку. Воду (0,5 л) доводимо до кипіння, додаємо в неї оцет (винний або столовий), кип`ятимо 2-3 хв, після цього охолоджуємо її і тільки після цього заливаємо в посуд з овочами. Закриваємо пластиковою кришкою або пергаментним папером і ставимо в тепле приміщення на 2-3 дня, після цього переносимо в холод. Подаємо до столу без буряка.

Тепер ви знаєте як маринувати капусту. А який спосіб вибрати - вирішувати тільки вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!