» » » Коли квасити капусту?

Коли квасити капусту?

Коли квасити капусту?

З давніх-давен, у нас в народі, прийнято квасити капусту. Це відмінний спосіб консервування, зі збереженням всіх корисних речовин. Мало хто знає, що квашена капуста містить у великій кількості вітамін С, оцтову і молочну кислоту. Уже багато століть, її застосовують, як ліки, косметичний засіб і відмінну закуску.

Процес маринування досить довгий і трудомісткий, тому, дуже важливо знати, коли квасити капусту, щоб отримати найкращий результат.

Для того, щоб ваша капуста вийшла хрусткою, смачною, з невеликою кислинкою, потрібно вибирати певні дні для її приготування. Перш, ніж почати закваску, варто звіритися з місяцем. За народними прикметами, капусту краще квасити, коли місяць ще молода, і, тільки починає рости. В повний місяць цього робити не варто, інакше, вона буде погано зберігатися, хоча, смак вийде непоганий. Якщо капусту зробити на убутній місяці, то продукт вийде м`яким і кислим.

Самий сезон квасити капусту - осінь. В цей час, врожай вже зібрано, а на вулиці підходять перші віруси. Якраз, час підкріпити імунітет корисним продуктом, насиченим корисними речовинами. Краще, зробити квашеної капусти побільше, щоб вистачило і на зиму, вона допоможе при занепаді сил, і при авітамінозі. Так що, їжте капусту на здоров`я!

Незважаючи на всю користь квашеної капусти, вживати її варто помірно. Особливо, це стосується людей, які страждають захворюванням щитовидної залози, виразкової хвороби, гіпертонією, а також захворюваннями печінки і нирок.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!