» » » Як шинкувати капусту?

Як шинкувати капусту?

Як шинкувати капусту?
Як шинкувати капусту?

Що таке шинкування? Робили ви її коли-небудь? Це процес нарізування будь-якого продукту тонкими і довгими скибочками, як правило, шинкування використовується для приготування квашеної капусти. Багато хто вважає, що абсолютно не важливо, як саме капуста буде нашаткувати, якої товщини і в якому напрямку, але це помилка.

Існують різні види капусти, сорти. На те, який у неї буде аромат, смак і хрусткость впливає в основному сорт, а також умови, в яких вона зберігається, спосіб готування і метод, яким вона була нарізана.



Дуже важливо знати, як правильно шинкувати капусту краснокочанную і білокачанну. Не можна різати так, як вам хочеться. Ось, наприклад, якщо взяти занадто маленький ніж, то соку з капусти виділиться більше, і вона позбудеться свого хрускоту і соковитості.

Як шинкувати капусту правильно

  • Для шинкування необхідно мати широкий, великий і гостро наточеними ніж. Такий ніж буде більш зручним, не потрібно буде докладати багато зусиль. Сьогодні є також спеціальні терки для шинкування, як ручні, так і електричні, можна скористатися ними, так буде набагато простіше.
  • Далі потрібно розрізати на 4 або 2 частини качан уздовж, в залежності від його початкового розміру, роблячи при цьому перший надріз з боку качана, так зручніше і листя не будуть так розсипатися.
  • Кожен отриманий шматочок качана слід порізати поперек жив листа, так щоб вийшли часточки шириною близько 7 см.
  • Гострим ножем (спеціальної шинковкой) шаткують кожну часточку. Отримані смужки не повинні бути більше 3 мм, так як, таким чином закваска сповільниться або менш 1мм, занадто тонка капуста швидко звариться і стане кашоподібної. Соломка, яка вийде в підсумку, відмінно підійде і для свіжого салату. Якщо вам потрібно нарізати капусту для смаження або тушкування, то в цьому випадку можна вчинити так: нарізати листя квадратними скибочками в діапазоні 1 на 1 см до 5 на 5 см.
  • Якщо ваша капуста трохи подвяла, стала пухкою, тоді у вас вже не вийде її настругати ні шинковкой, ні дуже гострим ножем, рівні тонкі часточки вже не вийдуть. В цьому випадку вам тільки залишається щільніше притиснути капусту до дошки і різати повільно прямокутними або квадратними скибочками. А найкраще приготувати з такої капусти голубці.

Мабуть, це основні премудрості шинкування капусти, однак, якщо ви хочете побачити, як шинкувати капусту, відео на цю тему є в інтернеті у вільному доступі. Там наочно вам покажуть і розкажуть, що необхідно робити з капустою. Пробуйте і у вас обов`язково вийде!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!