» » » Як виростити кольорову капусту?

Як виростити кольорову капусту?

Як виростити кольорову капусту?

Цвітна капуста - одна з культур, яку, на жаль, не часто можна побачити на дачних ділянках. Пов`язано це насамперед зі складністю зберігання капусти. Однак за своїми корисними якостями вона набагато перевищує інші види капусти. У ній багато білка, вітамінів, мінеральних солей, так і за смаком кольорова капуста перевершує інші сорти.

Правила посадки

Вирощувати таку капусту нескладно, потрібно знати деякі правила, як виростити кольорову капусту. Розповімо про них.

  • Велике значення має той факт, в якому місці вирішено посадити кольорову капусту. Краще, якщо в попередньому році на даній ділянці землі росли картопля, огірки, бобові.
  • Любить кольорова капуста міжряддя і світлі місця. Тому садити її на затінених ділянках не потрібно.
  • Грунт для капусти готують ще з осені: перекопують, удобрюють гноєм. Прекрасно, якщо буде трохи доданий суперфосфат (по 40 м на 1 кв. Метр) або хлористий калій (по 15 м на таку ж площу).
  • Розсаду можна висівати тричі: в кінці березня, в квітні і в травні, тоді урожай можна буде отримувати з липня по вересень. Краще кожен відросток вирощувати в окремому горщику.
  • Безпосередньо в грунт висаджувати кольорову капусту можна вже в кінці квітня, якщо є спеціальні укриття для цього. Якщо немає, то краще в середині - наприкінці травня, коли зникне загроза нічних заморозків.
  • Доглядати за капустою потрібно протягом всього часу: рихлити ґрунт, прибирати бур`яни, підгортати, поливати.

Полив цвітної капусти

Велике значення при вирощуванні цвітної капусти має полив. Занадто рясний може привести до загнивання листя і навіть коріння, а невелика кількість води призводить до загибелі рослини. Особливо рясно поливають капусту в період зростання.



У воду кілька разів за сезон бажано додавати підгодівлю: гнойову рідину (на 5 л.води - 1 л. Рідини), мінеральні добрива (сечовини 20 м, 20 м хлористого калію і 40 м суперфосфату на 10 л. Води). Витрата такого розчину досить великий: 1 л. на 1 рослину.

Збір цвітної капусти

Цвітна капуста дозріває з липня при ранній посадці. Пізні сорти дозрівають в серпні і навіть у вересні. Дозріла капуста, визначають за величиною її головки і ступеня білизни. Не можна допускати, щоб капуста перезріла, тоді вона значно втрачає смакові якості.

Додатково по даній темі можна прочитати матеріал в статті на нашому сайті Як зберігати кольорову капусту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!