» » » Чим корисна капуста?

Чим корисна капуста?

Чим корисна капуста?

Капуста є дуже древньою культурою. Археологічні розкопки кам`яного і бронзового століття свідчать про те, що навіть первісні люди харчувалися їй. А чим корисна капуста? З давніх часів відомо про поживних і цілющих властивостях капусти. Капуста багата вітамінами А, В, С, калієм, фосфором, магнієм, фітонцидами. Вона сприяє зміцненню імунітету, гальмує розвиток атеросклерозу, нормалізує роботу шлунка, кишечника, печінки і селезінки.

Капуста відрізняється різноманіттям видів, вона буває: білокачанної, кольоровий, декоративної, пекінської, брюссельської, брокколі. Білокачанна капуста є найпоширенішим видом і в народі її часто називають царицею всіх капустяних.

Чим корисна капуста білокачанна

Білокачанна капуста відома завдяки вмісту в ній вітаміну С. Також вона містить вітаміни групи B, які роблять благотворний вплив на нервову систему. А запобігти розвитку склерозу допоможуть вітаміни PP і речовина хлорин.

Чим корисна цвітна капуста



За вмістом вітаміну С кольорова капуста перевершує білокачанну в два рази. Завдяки пониженому вмісту клітковини цвітна капуста краще перетравлюється і засвоюється організмом. Ось чому кольорову капусту рекомендують людям страждаючим порушенням травлення.

Чим корисна капуста броколі



Брокколі багата легкозасвоюваними рослинними білками і речовинами, що знижують рівень холестерину в крові. У капусті брокколі міститься велика кількість хрому, який допомагає боротися з діабетом і регулює рівень інсуліну в організмі. Завдяки цинку, магнію, фосфору і кальцію брокколі рекомендують особам страждають остеопорозом. Головна особливість брокколі в тому, що вона має протиракові властивості. Медики довели, що вона зменшує ризик розвитку раку молочної залози, раку товстої кишки і раку легенів.

Чим корисна пекінська капуста

Пекінська капуста відрізняється тим, що у неї повністю відсутня качан, тому зовні вона схожа на салат. З усіх капусти пекінська капуста сама соковита. Вона здатна зберігати свої смакові якості протягом зими. Пекінську капусту рекомендують застосовувати для профілактики захворювань кишечника і шлунка.

Чим корисна морська капуста

Морська капуста відмінно виводить з організму радіонукліди, токсичні речовини, важкі метали. Також її рекомендують вживати для регуляції згортання крові, зміцнення імунітету, зниження рівня холестерину в крові, поліпшення роботи шлунково-кишкового тракту, при ризику розвитку атеросклерозу і різних серцево-судинних захворювань, раку прямої кишки. Крім того морська капуста добре підійде для лікування і профілактики дефіциту йоду і захворювань щитовидної залози безпосередньо пов`язаних з ним. При зовнішньому застосуванні морська капуста позитивно впливає на шкіру: розгладжує зморшки, знімає набряки і роздратування, підсилює клітинні процеси, зволожує шкіру, насичує шкіру киснем, сприяє швидкому загоєнню опіків і ран.

Чим корисна квашена капуста

Квашена капуста багата на вітамін C, 200 г квашеної капусти може покрити половину денної норми цього вітаміну. Часто квашену капусту використовують як гарнір до м`яса, так як вона сприяє кращому засвоєнню білка. Крім вітамінів в квашеній капусті міститься велика кількість нікотинової кислоти, що забезпечує природний плин клітинних процесів особливо важливих для життя. Нікотинова кислота робить нігті міцними, а волосся блискучими. Крім того квашена капуста може похвалитися великим вмістом мікроелементів: калію, магнію, заліза, цинку. Квашену капусту рекомендують як профілактичний засіб проти виразки шлунка і дванадцятипалої кишки. Клітковина капусти сприяє травленню і позитивно впливає на мікрофлору кишечника. Жінки бажаючі схуднути, віддають перевагу квашеній капусті за її низьку калорійність. Після вживання квашеної капусти відчуття ситості залишається надовго. А тартронова кислота, не дозволяє цукру і іншим вуглеводів перетворюватися в жир.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!