» » » Чим корисна брокколі?

Чим корисна брокколі?

Чим корисна брокколі?

Хочете бути здоровими, повними життєвих сил, молодими? Тоді віддайте перевагу здоровій їжі. Зокрема, включіть в раціон брокколі - неймовірно корисний, цінний плід сімейства капустяних.

Про цінності, користь брокколі і про приготування цієї капусти читайте нижче.

Чим корисна брокколі: цінні властивості

  • Бореться з раком і інфекціями. У цьому капусті допомагає речовина глюкорафанін. В процесі пережовування плода під впливом ферментів ця речовина трансформується в сульфорафан, який і є якраз потужним противником інфекційних хвороб, а також злоякісних утворень. Причому найбільшу кількість глюкорафаніну знаходиться в стеблах молодих рослин. У качані його в 10 разів менше.
  • Приводить в норму артеріальний тиск за рахунок багатого змісту калію. І взагалі надає саме позитивний вплив на судинну систему.
  • Присутній ж в надлишку кальцій дозволяє брокколі вважатися вдалою альтернативою молочним продуктам, благотворно впливає на формування і підтримку кісткової системи.
  • Бета-каротин і вітамін С, також наявні в цьому різновиді сімейства капустяних, надають профілактику утворення катаракти та діють як антиоксиданти, які пригнічують раннє старіння.
  • Конкурує брокколі і зі спаржею в плані змісту в ній вітаміну U - дуже корисного при лікуванні виразки шлунка.
  • Здатність плоду приводити в норму показники глюкози - завдяки цьому брокколі корисна для всіх ласунів, а також людей, які страждають від цукрового діабету. Надлишок цукру в крові провокує руйнування судин і відповідно утворення атеросклеротичних бляшок.
  • Обов`язково слід вживати брокколі вагітним жінкам, а також тим, хто тільки готується до зачаття, адже в брокколі дуже багато фолієвої кислоти, необхідної для правильного, гармонійного розвитку плоду в утробі матері.

Як правильно готувати броколі?

Який би чудовою не була капуста брокколі, користь від неї може зійти нанівець при неправильному приготуванні. Так, смаження, тушкування та інша сильна термічна обробка (особливо за участю шкідливих жирів) геть вбивають всі корисні властивості.



А тому для максимально корисного ефекту плід необхідно вживати в двох варіантах:

  • У сирому вигляді. Відмінно підійде як інгредієнт для свіжих овочевих салатів, заправлених сметаною або якісним оливковою олією.
  • Приготована на пару. Причому досить буде всього 5-7 хвилин, щоб овоч став досить м`яким, але при цьому зберіг свої цінні речовини.

Також читайте інші статті на супутні теми:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!