» » » Як варити брокколі?

Як варити брокколі?

Як варити брокколі?

Вперше про вирощування і те, як варити брокколі, задумалися ще громадяни Стародавнього Риму. Саме звідти почалося поширення цього підвиду капусти по всьому світу. Десь, її брали відразу, наприклад на середземноморському узбережжі і у Франції, а деякі країни, наприклад США, визнали овоч лише на початку ХХ століття.

Брокколі - справжня знахідка для вегетаріанців: вона містить вітамін А, С, і частина групи В і РР. Чи не менше в ній і мінералів: кальцій, залізо і магній. Велика концентрація корисних речовин робить даний вид капусти одним з незамінних продуктів в раціоні. Крім того, білок, що входить до складу стебел і суцвіть не поступається за своїми характеристиками тварині аналогу.

Капуста містить і ряд корисних речовин, які дозволяють організму людини ефективно протистояти впливам канцерогенів. Як вважають медики-дослідники, часте вживання цього овоча є непоганою профілактикою онкологічних захворювань, але при нагріванні частина цих з`єднань може руйнуватися, що знизить ефективність продукту.

Готуємо брокколі правильно



Як варити капусту брокколі, щоб зберегти максимальну концентрацію сульфорафана і мірозінази? Спочатку потрібно попередня підготовка: ретельно промити рослина і зробити нарізку на суцвіття. Їх потрібно вимочувати в злегка підсоленій воді не меньше10 хвилин. Одночасно з цим починаємо нагрівати каструлю з водою. Після початку кипіння засипаємо брокколі, і засікаємо час: не більше чотирьох хвилин, після того, як кипіння поновиться. В іншому випадку відбудеться відразу два неприємних події: зруйнується мірозін і унікальні лікувальні можливість продукту виявляться істотно зниженими. Та й смак у перевареної капусти навряд чи сподобається будь-кому.

Як правильно варити брокколі з магазину

Якщо Ви вирішили приготувати заморожену капусту, то вона найчастіше вже нарізано, залишається лише висипати в підсолений окріп. Варити до готовності протягом 10-12 хвилин. Далі брокколі витягають за допомогою шумівки, підсолюють за смаком і додають шматочок вершкового масла. Цей овоч є основою багатьох дуже смачних страв.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!