» » » Як приготувати курячий фарш?

Як приготувати курячий фарш?

Як приготувати курячий фарш?

Куряче м`ясо давно визнано дієтичним. Саме з нього починається м`ясної прикорм у маленьких дітей-його ж дозволяють їсти людям з хворобами печінки і шлунка-ним же балують себе ті, хто сидить на різноманітних дієтах. Але курятина досить прісна, особливо грудки. Та й одноманітне приготування швидко набридає, тому рано чи пізно все господині замислюються про те, як приготувати курячий фарш, щоб використовувати його в котлетах, тефтелі або начинити їм різні овочі.

Секрети і тонкощі приготування

Для початку розберемося, з яких частин птиці ви будете готувати фарш. Для маленьких дітей або тих, що худнуть більше підходять курячі грудки - вони найменш жирні і містять мінімальну кількість речовин, які вважаються шкідливими. Однак такий фарш зазвичай виходить сухуватим. Багато хто взагалі не люблять грудки - їм підійде фарш, зроблений з ніжок, однак він виходить досить жирним. Оптимально робити фарш з усієї курки, тоді він виходить найбільш смачним. Окремі тонкощі того, як приготувати курячий фарш, розповідаються в статті Як приготувати фарш, проте основні етапи наступні:

  1. Перед тим, як приготувати курячий фарш, птиця миється і обсушуємо.
  2. Шкіра з тушки видаляється - вона робить фарш занадто жирним і мелють крупніше, ніж саме м`ясо, чому фарш виходить неоднорідним.
  3. Потім з кісток знімається м`ясо дуже гострим ножем і мелють. Найбільш смачний фарш виходить з рубаною курятини, так що рекомендується скористатися кухонним комбайном.
  4. Хліб з розрахунку «половина батона - на кілограм курки» розмочується в молоці або воді і віджимається.
  5. На відміну від інших видів м`яса, для курячого фаршу цибуля не мелють, а максимально дрібно ріжеться. Для поліпшення смаку половина його вводиться в фарш сирим, а половина присмажується на вершковому маслі.
  6. У фарш, куди доданий цибулю, забиваються яйця (по одному на кожен кілограм), він солиться і перчить на ваш смак, і все старанно вимішує.


Зберігати його можна і в холодильнику, але не довше доби. А що смачне можна приготувати з курячого фаршу, розказано в статті Що приготувати з курячого фаршу.

Робота над помилками

Іноді, як не старайся, результат виходить не зовсім той, якого б хотілося. Однак існують кілька способів, як зробити курячий фарш більш вдалим.

  1. Наприклад, якщо він вийшов занадто сухим, додайте в нього вершки або сметану - потроху, постійно вимішуючи, щоб не зробити його надто рідким.
  2. А ось як зробити курячий фарш більш густим, якщо він рідкуватий: для початку покласти в друшляк і зцідити зайву рідину. Якщо не допомогло - додати трохи крохмалю, панірувальних сухарів, борошна чи картопляного пюре - що вам більше до душі.
  3. Є ще пара секретів, як зробити курячий фарш смачніше. Перший - замість цілого яйця додати його білок, збитий міксером до піни.
  4. Другий - покласти фарш в поліетиленовий пакет і кілька разів хлопнути їм об стіл. Зайве повітря при цьому вийде, і фарш стане більш щільним, а котлети з нього при смаженні НЕ будуть розпадатися.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!