» » » Як зварити курку?

Як зварити курку?

Як зварити курку?

Перед тим як зварити курку, її необхідно певним чином підготувати. Заморожену курку треба попередньо повністю розморозити. Потім тушку курки слід обсушити кухонним рушником і обпалити над полум`ям газового пальника, щоб прибрати, що залишилися після общіпування пір`я і пух. Після цього тушку курки слід ретельно промити зсередини і зовні під холодною проточною водою.

Формування

Щоб надати тушці курки гарний зовнішній вигляд і забезпечити рівномірний її приготування, її формують. Найпростіше формувати тушку "в кишеньку". Для цього внизу черевця в шкірі роблять прорізи і вправляють в них суглоби ніжок, а крильця з обрізаними кінчиками підвертають до спинки. Тепер ваша курка повністю готова до варіння.

Варка

Зараз ми розповімо, як зварити смачно курку для подальшої її подачі на стіл в якості другої страви. Візьміть каструлю і наповніть водою приблизно на 2/3. Поставте її на вогонь. Щоб куряче м`ясо було ніжним і соковитим, курку закладають в киплячу воду! Тоді білки шкіри швидко згортаються, і весь сік залишається всередині тушки. Після того, як ви опустите курку в каструлю, кипіння, природно, припиниться. Дочекайтеся повторного закипання, ретельно зніміть піну шумівкою і жир з поверхні, зменшіть вогонь і накрийте каструлю кришкою. Через 15 хвилин посоліть бульйон і покладіть в нього невелику цибулину і морквину. Більш ніяких прянощів і коріння в відвар, як правило, не додають, так як вони заглушають природний курячий аромат. Далі варіть курку до готовності, яку легко визначити проколів виделкою ніжку в товстій її частини. Якщо вилка входить легко, значить, курка вже готова. Час варіння середньостатистичної молодої курки-бройлера, купленої в магазині, становить в середньому 45-60 хвилин. Про сільських же курей, придбаних на ринку, варто сказати окремо.

Як зварити стару курку?



Вік стандартних магазинних курей, вирощених на птахофабриці, строго контролюється виробником, а ось курка з ринку цілком може виявитися старої. Визначити вік курки можливо за кольором шкіри і станом кісток. У старих курей шкіра кілька груба, жовтуватого відтінку, внутрішній жир золотистого кольору, кільова кістка (центральна кістка грудки) дуже тверда і зовсім не гнеться при натисканні на неї пальцями. Якщо вам дісталася саме така курочка, не турбуйтеся - бульйон з неї буде найсмачнішим, ароматним і прозорим. У тому, як зварити стару курку, є свої невеликі секрети. Підготовлену курку кладуть в каструлю, заливають холодною водою і ставлять на сильний вогонь. Доводять до кипіння, кілька разів знімають з`являється на поверхні піну, зменшують нагрівання і варять 30-40 хвилин. Потім солять, додають моркву, цибулю, петрушку і селеру і варять до готовності при слабкому кипінні (приблизно 2-3 години).

Як зварити курку швидко?

Не знаєте, як зварити курку швидко? Спробуйте перед варінням обробити її на частини. Це дозволить дещо зменшити час приготування.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!