» » Який він: студент?

Який він: студент?

Який він: студент?

Освіта сьогодні має бути спрямоване не тільки на просту передачу знань новому поколінню учнів, а на освоєння останніми методів і технологій самоосвіти. Ситуація в нинішньому суспільстві така, що тільки в разі постійного підвищення власної кваліфікації та освоєння суміжних спеціальностей людина може розраховувати на успішне подальше працевлаштування.

Якими ж якостями повинен володіти молодий чоловік, щоб ефективно освоювати пропоновані навчальними закладами навички та вміння? У статті описані психологічні особливості і загальні характеристики успішного студента.

Який він: сучасний студент

  • Здатність до самоорганізації. В даному випадку важливі сила волі і самостійність учня, адже зростає з кожним роком число годин, що витрачаються на семінари та індивідуальні роботи, вимагають від студента готовності освоювати нові знання без контролю авторитетного вчителя, без керівництва старшого.
  • Навик пошуку інформації. Причому як в готовому списку літератури, так і в інших джерелах, наприклад, в друкованих виданнях або інтернеті. Володіючи таким умінням, студент економить час на підборі потрібних статей і глав книг і направляє його на вивчення нового матеріалу.
  • Уміння використовувати функції аналізу і синтезу. Наявність великого потоку інформації передбачає необхідність грамотно відсікати другорядне і концентруватися на головному, також не обійтися без здатності аналізувати отримані дані, щоб отримувати цілісну картину.
  • Активність і цілеспрямованість. Дані особливості, мабуть, можна відзначити як основоположні, адже куди ефективніше навчається людина, що має на меті - отримання якісних знань, і прагне їх добувати будь-якими доступними засобами.
  • Стресостійкість та впевненість у собі. Зазвичай студентам першого курсу непросто перебудуватися на нові методики отримання освіти, їм складно засвоїти вимоги вузів, так і велика кількість незрозумілих поки термінів може гнітюче діяти на свідомість і самооцінку новачків.
  • Наполегливість. Наявність цієї якості забезпечить успіх в самому непростому навчанні, здатність терпляче осягати особливості обраної професії гарантовано допоможе і в подальшій трудовій діяльності, перетворивши успішного студента в успішної людини;
  • Здатність до самомотивації - ще один важливий момент. Уміння мобілізувати себе, керуючись власними мотивами, допоможе впоратися з лінню.


Можливо, для вас буде корисною також наша стаття Як написати характеристику на студента.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!