» » » Як викликати функцію?

Як викликати функцію?

Як викликати функцію?

Щоб при здійсненні будь-яких подій на сайті в браузері відбувалися певні повторювані дії, вам необхідно використовувати об`єкт програмного коду - функцію. Функції дозволяють замінити собою об`ємні, що повторюються уривки коду. Визначивши функцію одноразово, ви зможете кілька разів відтворити її в різних ділянках коду. У цій статті ми детально розповімо про те, як викликати функцію в javascript.

Розбір програмного коду

Перш ніж викликати функцію, ми спочатку повинні її визначити. Функція, як і будь-яка інша змінна, повинна прийняти певне значення, яке в нашому випадку задається користувачем.

Функція являє собою вираз, яке складається з наступних частин:

  1. Ключове слово function.
  2. Параметри. Функція може як містити певні параметри, так і існувати без них.
  3. Тіло, що містить інструкції, які необхідно виконати. Воно завжди полягає в фігурні дужки.

Схематично це можна відобразити так:

  • new Function ([arg1 [, arg2 [... argN]],] functionBody)

Приклад і варіанти виклику функції в JS



Розглянемо найпростіший приклад функції. Припустимо, ми хочемо, щоб кожен раз після того, як користувач проходив процедуру реєстрації на нашому сайті, перед ним вискакувало модальне вікно з повідомленням «Вітаємо Вас на нашому сайті!». Для цього на відповідній ділянці коду нам необхідно прописати наступну команду:

  • function showMessage () {
  • alert ( `Вітаємо Вас на нашому сайті!`);
  • }

Виклик функції завжди пов`язаний з якимось об`єктом на сторінці або діями, що здійснюються над ним.

  • Щоб функція спрацьовувала перш, ніж сторінка повністю завантажиться в браузері, її необхідно розмістити в головній частині ( ... ).
  • Щоб вона вступала в дію після повного завантаження сторінки сайту, виклик потрібно розмістити в тезі body ( ... ) З використанням події onload.
  • Щоб функція була викликана після кожного клацання кнопкою миші в будь-якій області документа, використовуйте подія onclick тега body ().
  • Щоб функція спрацьовувала від клацання по певній галузі документа, то перед подією onclick необхідно розмістити відсилання на блоковий елемент (наприклад, div:
    ).

Не забувайте, що всі теги в HTML повинні закриватися, інакше в коді з`явиться помилка.

Більше корисної інформації ви знайдете в розділі сайту Інформатика та ІКТ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!