» » » Як писати статтю?

Як писати статтю?

Як писати статтю?

Написати статтю, яка була б цікавою, змістовною і цікавою, досить непросто. Для цього потрібно багато тренуватися і іноді заглядати в теорію. З першим ми вам допомогти не можемо, а ось з теоретичною основою, як написати статтю високої якості, ви можете ознайомитися зараз.

Позначаємо мета статті

Більшість замовників досить точно визначає тему, на яку ви повинні написати статтю. Але якщо вам пощастить, то ви зможете самі її вибрати. Після точного визначення тематики потрібно приступити до формулювання мети публікації. Адже від того, чи буде стаття пізнавальної, рекламної, що продається, або ілюструвати результати дослідження, залежить її наповнення і особливості роботи.

У першому випадку потрібно буде робити упор на інформаційну наповненість, у другому - на презентацію товару / послуги і вплив на емоції людини, в третьому - звертати увагу на ключі та інші речі, що дозволяють просунути статтю, а в четвертому - найбільш вигідно і логічно презентувати результати роботи.

Визначаємося з аудиторією

При написанні публікації доведеться звернути увагу на аудиторію читачів. Якщо в статті для медичного сайту, призначеного для широкого кола читачів, ви почнете сипати термінами, вникати в глибинні механізми захворювань, стаття не знайде відгуку. В цьому випадку треба шукати матеріал простіше або пояснювати його доступнішим. І навпаки, готуючи публікацію для професійного видання, використовувати популярні джерела не можна.



При підборі даних вам доведеться орієнтуватися і на інші потреби цільової аудиторії. Ваша стаття повинна вирішувати якісь проблеми / питання користувача, інакше вона буде йому не цікава. Обов`язково стежте за актуальністю даних, в століття високих технологій без цього не обійтися.

проблематика статті

На цьому етапі необхідно вже точно сформулювати питання або питання, на які повинна відповідати стаття. Визначивши їх, переходите до обмірковування подачі матеріалів. Якщо повернутися до прикладу про наповнення медичного сайту, то треба подумати, в чому б могла допомогти людям ваша стаття. І в цьому випадку вам може стати в нагоді сервіс Яндекса «Статистика слів». Вводимо в рядок пошуку головне слово теми, наприклад, «високий тиск», і дивимося, що найчастіше люди шукають з ним. Відповідно до пошуковими запитами можна сформулювати проблематику.

Підбір матеріалу

Це один з найвідповідальніших етапів в роботі. Зараз в мережу викладаються величезні обсяги інформації. І достовірність багатьох джерел залишається під питанням. Тому в якості канви для статті краще не використовувати підозрілі матеріали. Перевагу варто віддавати авторитетним авторам або фірмам.



Не варто нехтувати книгами як джерелом інформації. Тим більше багато з них можна завантажити в електронному вигляді.

Хороший джерело інформації - це люди, які розбираються в темі. Все-таки практичний досвід - прекрасна підмога. Багато нюанси ніколи не потрапляють до друку, а пізнаються на практиці. До того ж завдяки такому підходу ви вирішуєте дві проблеми: чи підтримуєте і зміцнюєте товариські зв`язки, а також отримуєте необхідну інформацію.

складаємо план

План потрібен обов`язково. Ви можете скласти його подумки або на папері. Перший варіант ризикований, найвдаліші думки мають звичку раптово з`являтися і так само раптово зникати. Дуже зручно написати свій план у вигляді тез, а потім кожен з них перетворити на назву розділу. Тези видаляються, а під назвою кожного розділу пишеться відповідна частина статті.

написання тексту

Тепер сконцентруйтеся і викладіть по кожному пункту ті дані, які ви підготували. В кінці статті напишіть невеликий висновок. У ньому ви повинні відобразити відповідь на питання «навіщо ця стаття / що дала вам ця стаття?». І постарайтеся натякнути читачам, щоб ви хотіли отримати в обмін на інформацію: їх думку в коментарях, поширення статті, користування послугами фірми.

Поради про те, як написати вступ, вдалі варіанти вступу ви знайдете в статті Як почати статтю.

Для написання наукових статей необхідно знати основні правила, які описані в статті Як писати наукові статті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!