» » » Як користуватися калькулятором?

Як користуватися калькулятором?

Як користуватися калькулятором?

Що б полегшити свої математичний розрахунки, люди придумали калькулятори. Мабуть цим приладом сьогодні користуються практично всі. Однак не дивлячись на те, що він є дуже популярним і доступним не всім відомі всі його функції. Розповімо для початку, що мається на увазі під цим поняттям.

Це спеціальний пристрій, який виконує дії над числами. Раніше, коли прогрес мікропроцесорної та обчислювальної техніки не був таким явним, як зараз, люди користувалися ручними пристроями або пристосуваннями (різні рахунки, логарифмічні лінійки, таблиці логарифмів). Зараз, в залежності від сфери використання, калькулятори діляться на кілька типів:

  • Бухгалтерські
  • інженерні
  • прості
  • фінансові

Також, зараз існує велика кількість калькуляторів, які обчислюють складні розрахунки за допомогою вшитой в нього програми (програмований калькулятор). Дані види калькуляторів використовуються тільки у вузькій сфері діяльності, наприклад, в медицині. У вигляді типових калькуляторів в даній сфері навряд чи де-небудь ви зможете побачити, проте у вигляді спеціалізованих програм встановлений на комп`ютері ви можете зустріти.



Зрозуміло, що перед тим, як користуватися калькулятором, а особливо інженерним, потрібно звернути увагу на його будову. Як і у всіх калькуляторів, інженерний має безліч кнопок і рідкокристалічний екран. Все це знаходиться в одному корпусі.

Основні прийоми роботи на інженерному калькуляторі



Зрозуміло, що інженерний калькулятор відрізняється від звичайного, більшою функціональністю. Зверніть увагу на клавіатуру, тут ви знайдете невідомі для себе кнопки, завдяки яким, ви можете вважати складні математичні вирази. Назріває питання: як користуватися інженерним калькулятором? На перший погляд, це складно, але якщо розібратися в призначенні клавіш, це зовсім не так.

  • Кнопки «on» і «off» - не повинні бути складними в розумінні (відповідно включенні / вимикання пристрою). Слід зазначити, що ви повинні звертати увагу на написання над кнопками, адже одна і та ж кнопка можете виконувати декілька дій.
  • Кнопка «2ndF» - включення другої додаткової функції. «DRG» - відповідає за вибір кутових одиниць, таких, як: радіани, градуси, гради.
  • Часто у користувачів даних калькуляторів виникають проблеми з розумінням функцій клавіш «М», або «М +», «М-». Дана клавіша, має призначення пам`яті ( «memory»). Натискання на неї активує пам`ять калькулятора, так ви можете зберегти свій проміжний результат.
  • Ініціали + або -, позначають додавання або віднімання чисел, від вашого проміжного результату. Клавіші «С» і «СЕ», мають функцію скидання ваших результатів (у випадку з «СЕ» - це скидання останніх ваших результатів).

Перед тим, як користуватися калькулятором, зверніть увагу на те, що ви можете вважати логарифмічні ( «ln», «log»), тригонометричні ( «sin», «cos», «tan»), гіперболічні ( «hyp») функції. Зрозуміло, що існують і всім відомі клавіші:

  • Квадратного кореня v
  • складання
  • вирахування
  • поділу
  • множення

Набір складних обчислень

Виникає питання: як користуватися інженерним калькулятором під час набору складних обчислень? Що б виробляти подібні обчислення, спочатку визначте, наскільки вони складні. Якщо вам потрібно порахувати складне рівняння, не бійтеся це зробити. Якщо цілком, тобто всі функції ви можете ввести (дужки, також існують в інженерному калькуляторі), то це дуже добре. Калькулятор в лічені секунди видасть вам результат. Якщо вам потрібно спочатку зробити деякі переклади, ви також це можете зробити. Головне, постарайтеся розібратися з позначенням клавіш і їх діями. Не забувайте, що інженерні калькулятори можуть повністю також саме, як і ви виконувати дії. Вводите точно і повністю своє рівняння (навіть квадратного кореня в дужках, теж будуть пораховані). Як вже було сказано, що одна і та ж клавіша в поєднанні з іншого або при натисканні кілька разів, може здійснювати кілька функцій. Не забувайте про це і користуйтеся даними можливостями.

Не маючи при собі інженерного калькулятора, зайдіть в інтернет і ви знайдете велику кількість онлайн калькуляторів з такими ж функціями, як і справжній. Тут ви зможете освоїти всі його функції і будете навіть отримувати історію ваших обчислень. Правильно користуючись інженерним калькулятором, не має різниці, онлайн або звичайним, ви будете виконувати складні математичні вирази, не втрачаючи при цьому багато часу і власних сил. Головне засвоїти принцип його дії!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!