» » » Як відбувається захист диплома?

Як відбувається захист диплома?

Як відбувається захист диплома?

Захист диплома - мабуть, найвідповідальніша завдання, що стоїть перед студентом за весь час навчання. Успішний захист у багатьох випадках більшою мірою впливає на кінцеву оцінку за диплом, ніж навіть сама робота.

Попереджений значить озброєний!

Але як виступити успішно? По-перше, необхідно впоратися з хвилюванням, що не так-то просто. Однак, як відомо, попереджений - значить озброєний. Дізнавшись, як проходить захист диплома, можна все спланувати заздалегідь і уникнути зайвих тривог.

Один або в команді?

Приймальна комісія формується з викладачів вузу, чия специфіка тісно перегукується з майбутньою спеціальністю студента. Залежно від порядків конкретного вузу приймальна комісія визначає порядок захисту. Студент або захищається тільки перед приймальною комісією, або в якості глядачів присутні його одногрупники.

Регламент та ілюстрації

Як правило, порядок виступаючих і час, відведений на виступ, визначається заздалегідь. Головне завдання - укласти свою промову в заявлений регламент. На студента зазвичай виділяється 7-10 хвилин. Звичайно, складно укласти 100-сторінкову роботу в 10 хвилин, однак на допомогу студенту - графічні матеріали. Підготувавши правильні плакати та ілюстрації, можна відмінно заощадити час.

питання



Після виступу комісія зобов`язана поставити питання, однак якщо ваша мова була інформативна, боятися нема чого! Вам зададуть прості питання, наприклад: "Яку літературу ви використовували?", "Чому дана тема вам цікава?" і т.п.

хвилююча очікування

Коли всі студенти виступлять, приймальна комісія віддалиться для обговорення оцінок, і тут студенту залишається тільки, як то кажуть, "чекати і вірити".

Більше про захист диплома читайте в статті Як захистити диплом | Організація захисту диплома.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!