» » » Що раніше з'явилося: курка чи яйце?

Що раніше з'явилося: курка чи яйце?

Що раніше з`явилося: курка чи яйце?
Що раніше з`явилося: курка чи яйце?

Питання, що раніше з`явилося: курка чи яйце, старий як світ. Нещодавно ця тема знову стала популярною, тому що в світ вийшли публікації про те, що вчені і експерти нарешті дозволили дане питання. Але курйоз полягає в тому, що одна група вчених дотримується думки, що курка з`явилася раніше яйця, а інша - що яйце було першим.

Точка зору, яка стверджує, що яйце з`явилося раніше курки, прийшла до нас з Англії (з Ноттінгемського університету), де фахівець з еволюційної генетики на ім`я Джон Брукфілд обгрунтував свою позицію. Птах, яку зараз називають курка, виникла в процесі еволюції від іншого виду птахів. А сам процес яйцекладки з`явився набагато раніше, ніж курка або взагалі птах (як припускають, припустимо, у динозаврів). Таким чином, проситься висновок, що яйце з`явилося раніше, ніж перша курка. Тому що птах, яка в процесі еволюції перетворилася в курку, спочатку існувала в яйці як ембріон. Запрошені експерти також погодилися з думкою вченого.



Друга думка британських вчених з університетів Шеффілда і Уоріка діаметрально протилежно до першої точки зору. Науковий колектив заявляє, що розгадка цього складного питання в тому, що курка з`явилася раніше яйця. І кому вірити, Спроч Ви. Що ж, необхідно дізнатися, як пояснюють свою позицію ці вчені ... Вони провели ряд досліджень, в яких моделювали за допомогою комп`ютера процес появи курячого яйця. Робота проводилася на генетичному рівні. Дослідники з`ясували, що є головним у формуванні яйця - протеїн овокледінін-17 або ОС-17. Саме він відіграє важливу роль у створенні шкаралупи яйця і контролює цей процес. А протеїн є лише в організмі курки, і виходить, що без курки яйце не з`явиться. Абсолютно зрозуміло, що виникає наступне питання: а як справи з яйцем інших птахів? Вчені стверджують, що у інших видів також є протеїн, який відрізняється від курячого, але також бере участь у формуванні шкаралупи яйця їх виду. Таким чином, дослідники доводять, що без даного протеїну курки яйце з`явитися не може, а отже курка з`явилася раніше яйця.

Прочитавши першу позицію, не погодитися важко. А слідом дізнавшись про другій позиції, яка також здається вірною, заплутується остаточно. Поміркувавши, понимашь, що дилема про те, що раніше з`явилося: курка чи яйце, залишається відкритою і заплутаною історією.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!