» » » Чому людина - тварина?

Чому людина - тварина?

Чому людина - тварина?

Незважаючи на те, що людина є єдиним видом, що володіє таким розумом, він відноситься до тваринного світу. Ні для кого не секрет, що людина вийшла з природи і залишився її частиною, як би ми не намагалися довести зворотне. Незважаючи на всі еволюційні аспекти, наш організм продовжує підкорятися і розвиватися за законами природи, хочемо ми цього чи ні.

Як і інші представники тваринного світу, людина з`являється на світ, видозмінюється протягом свого біологічного існування, а потім помирає. Для нормальної життєдіяльності йому потрібна енергія, яка надходить в організм разом з їжею, а також вода і кисень. У цьому ж потребують і всі інші тварини.

Продовжуючи розмову про те, чому людина - тварина, не можна не сказати і про аналогічний з тваринним світом процесі розмноження і статеві відмінності. Як і інші види, ми прагнемо до створення собі подібних, тобто продовження свого роду. Цей процес неможливий без участі самки і самця. Передача спадкових ознак і у нас, і у тварин відбувається за аналогічними генетичним принципам.

За великим рахунком, перевага людини над тваринами обумовлено тільки наявністю у нас кори головного мозку, що складається з мільярдів нейронів. Завдяки розвиненому мозку, ми здатні мислити, міркувати, аналізувати те, що відбувається, працює ... Все це не властиво для інших представників тваринного світу. Саме це стало запорукою нашого розвитку і виживання, як виду.

Людина та суспільство



Ні для кого не секрет, що людський організм - це, в біологічному сенсі, всього лише "тваринна оболонка". Тільки перебуваючи в соціумі "людина здатна стати людиною" в повноцінному розумінні цього слова. Тобто, якщо дитина не буде виховуватися в середовищі собі подібних, він не стане людиною: не навчиться говорити, не зможе повноцінно мислити. Вроджені рефлекси у такого індивіда будуть порівнянні з нашими, а ось придбані - немає.

Як приклад можна привести знаменитий розповідь про Мауглі. Незважаючи на те, що це вигадка, реальна історія пропонує чимало прикладів, коли діти виховувалися поза людським суспільством. Це істотно відбивалося на їх поведінці і способі життя. Назвати таких людей "людиною" можна було тільки з біологічної точки зору. Що стосується інших тварин, серед них також чимало "соціальних" видів. Однак життя поза суспільством собі подібних, у тварин, не так згубно позначається на психологічному стані і способі життя, як у людини.

Таким чином, можна зробити висновок, що біологічно ми тварини, а з соціальної точки зору - це дещо інше. Закінчуючи статтю про те, чому людина - тварина, хочеться порекомендувати вам ознайомитися з матеріалом Чим відрізняється людина від тварини. Він допоможе вам детальніше розібратися в темі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!