» » » Як змінити почерк?

Як змінити почерк?

Як змінити почерк?

Кожна людина - це індивідуальність. Індивідуальність з набором яскравих і неповторних рис. Відбитки пальців, колір очей, голос, міміка обличчя - все це неповторні характеристики, здатні перетворювати людину в особистість. Почерк - ще одна унікальна характеристика, змінити яку дуже складно. Але при великому бажанні і певному старанності зробити це все-таки можливо.

Знайти еталон і копіювати його

Як змінити почерк, який виробився у людини зі шкільної лави? Для початку треба знайти еталон почерку. Тобто знайти зразок того способу написання слів, який Вам подобається. Бажано, що б тим самим "ідеальним почерком" було написано як можна більше пропозицій.

Наступний крок в цій непростій справі - старанність, посидючість і уважність. Приготуйтеся до того, що Вам потрібно кілька разів на день обводити зразок почерку, який Ви вибрали для копіювання. Робити це потрібно щодня! Адже пальці рук пензля мають так звану "м`язову пам`ять", яку доведеться посилено тренувати. Порада: дана вправа виконуйте простим олівцем, так як він ковзає по папері легше, ніж кулькова ручка. І ще важливо не забувати про правильну позі для письма: лікоть руки, якою Ви пишете повинен повністю лежати на письмовому столі, кут між плечем і передпліччям повинен бути рівний 90 градусам.

Через деякий час (в середньому це днів сім-десять безперервного копіювання зразка), Ви можете спробувати самостійно написати якусь фразу новим почерком самостійно. Вийшло? Вітаємо! Ви можете переходити до наступного етапу. Не вийшло? Не турбуйтеся! Ще кілька днів старань і Вам це вдасться 100%.

Тепер приступимо до найскладнішого - до постійного контролю над собою, а вірніше над своїми руками. Коли Вам знадобиться що-небудь написати, Ви повинні будете писати саме так, як Ви і тренувалися. Незважаючи ні на що, намагайтеся писати завжди і всюди тільки по-новому. Ви самі можете не помітити, як почерк Ваш зміниться.

Спробувати змінити себе



Але міняти почерк необдумано не можна. Це може привести до небажаних наслідків. Адже людський почерк - це відображення внутрішнього складу індивіда, його нервової системи, типу темпераменту, способу мислення і так далі. Існує наука, що вивчає почерки - графологія. А в графології є розділ - графотерапія.

Якщо Ваше бажання змінити почерк настільки велике, то фахівці графологи можуть Вам в цьому допомогти.

Так як змінити свій почерк за допомогою графології? Суть графотерапіі полягає в наступному - людина працює не над почерком, а над рисами свого характеру. Графотерапевти виявляють стереотипи поведінки, які заважають індивіду у взаємодії з навколишнім світом. Паралельно з руйнуванням подібних стереотипів змінюється і почерк.

Наприклад, почерк з зайвими "завитками" говорить про те, що його власник не впевнений в собі, з великими труднощами приймає рішення, не вміє розставляти пріоритети в житті. Як тільки людина починає працювати над своїми проблемами, стає більш впевненим у собі, рішучим, "завитки" при написанні зникають. Це перевірені і доведені наукові факти.

З усього вишенапісанного можна зробити висновок про те, що змінити почерк - процедура не легка. Але цілком здійсненне. Головне цього хотіти і вірити в себе! Удачі вам!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!