» » » Як правильно друкувати?

Як правильно друкувати?

Як правильно друкувати?

У наш час важко переоцінити гідності швидкого друку на клавіатурі. Те, що раніше потрібно було тільки друкаркам і складачам текстів, в наш час стало необхідною навичкою для будь-якої людини, який користується комп`ютером і всесвітньою мережею. Майже кожному з нас доводиться набирати на роботі тексти, писати електронні листи, спілкуватися в icq і на форумах, працювати з сайтами і вести свої сторінки в соцмережах. Для того, що б це робити швидко, необхідно вміти добре друкувати. Але як правильно друк?

Більшість людей друкують декількома пальцями. Але найефективнішим способом друку можна вважати десятипальцевий сліпий метод набору, при якому використовується все пальці. Навчитися такому методу друку не складно - просто треба бажання, час і посидючість. Для того що б навчитися друкувати наосліп необхідно:

  • Бажано щоб і на роботі і вдома у вас були однакові, найкраще ідентичні клавіатури, так як різне розташування клавіш, їх жорсткість, висота клавіатури може значно ускладнити навчання, а іноді і звести нанівець навички сліпий друку.
  • Для навчання сліпому методу можна використовувати спеціальні програми-тренажери, які пропонуються в інтернеті. Якщо ви не хочете використовувати програми, можна тренуватися самостійно.
  • Головне в сліпому методі друку правильно розташування рук. Для того, що б зрозуміти, як правильно тримати руки, покладіть руки на клавіатуру так, що б пальці правої руки торкалися клавішів про, л, д, ж, а лівої - ф, и, в, а, а. Якщо проведете пальцями по клавішах А і О, напевно відчуєте на них невеликі горбки. Вони присутні для того, що б не дивлячись на клавіатуру можна було правильно позиціонувати на клавіатурі руки. 
  • Для того що б печаталь наосліп, слід запам`ятати, які пальці, які клавіші повинні натискати. Ліва рука - Мізинець - 1йфя, безіменний - 2цич, середній - 3увc, вказівний - 45камепі. Права рука - вказівний - 67нртгoь, середній - 8шлб, безіменний - 9щдю, мізинець - 0зжxе`
  • Прогалини натискаються великими пальцями, а керуючі клавіші натискаються мізинцями. При друку велике навантаження припадає на середні і вказівний пальці. 
  • Чи не намагайтеся відразу друкувати швидко. На початковому етапі ви повинні навчитися друкувати повільно, але в сліпу. кожен день ускладнюйте вправи, почавши з поєднань літер і написання найбільш поширених слів. Кращий ефект досягається, якщо ви друкуєте, що не зчитуючи текст з книги, а беручи його з голови - думки, вірші, почутий текст, при цьому дивлячись на екран і відразу виправляючи помилки.
  • Поступово в міру тренувань ваша швидкість набору наосліп збільшиться.  
  • Якщо вам не вистачає терпіння і ви весь час підглядаєте на клавіатуру, можна порадити накрити клавіатуру і руки легкою тканиною або просто заклеїти букви на клавішах. Тоді навчання піде швидше.


Говорячи про те, як друкувати правильно на клавіатурі, слід ще відзначити, що під час друку руки повинні лежати вільно, не треба напружувати зап`ястя. Дотики до клавіш повинні бути короткими і м`якими - сила удару тільки псує клавіатуру і заважає швидкого друку.

Існують спеціальні енергометріческіе клавіатури, які дозволяють тримати руки в більш природному положенні. Якщо ви навчаєтеся сліпому методу на такій клавіатурі, на звичайній клавіатурі ви так друкувати не зможете. Тому найкраще для навчання і роботи використовувати класичну клавіатуру, яка є в будь-якому офісі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!