» » » Що таке ас?

Що таке ас?

Що таке ас?

Деякі слова мають безліч різних значень, не пов`язаних між собою за змістом. Наприклад, слово "ас". Що таке "ас"? Розглянемо значення цього слова.

Ас (від французького as - "перший в своїй області") може позначати льотчика вищого класу, видатного з бойового і льотному мистецтву. Також воно в переносному сенсі означає відмінного фахівця, доку, який досяг великої майстерності в якій-небудь справі. Приклади вживання в тексті: "Він був прославленим льотчиком-асом, які брали участь у багатьох повітряних боях Великої Вітчизняної війни." "Якщо ви хочете стати асом своєї справи, то потрібно багато працювати, щоб домогтися майстерного виконання роботи".

Поєднання кириличних літер АС може розшифровуватись автозаправна станція. Абревіатура АС, крім того, може мати на увазі анаболічні стероїди (АС - речовини, синтезовані на базі гормону тестостерону), арбітражний суд, акустичну систему.

Абревіатурою АС також позначають і автоматизовану систему. Інформацію про неї ви зможете знайти в статті Що таке автоматизована система | АСУ дорожнім рухом.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!