» » » Що таке icloud?

Що таке icloud?

Що таке iCloud?

Сучасні технології не стоять на місці, і кожен новий девайс пропонує користувачеві все більше і більше корисних програм, які покликані полегшити і поліпшити його життя. Так з виходом п`ятої моделі iPad з`явився новий «хмарний» сервіс. Про те, що таке iCloud, для чого він призначений і як ними користуватися, і піде мова в нашій статті.

Хмарний сервер

iCloud являє собою віртуальний сервер зберігання даних, який доступний всім користувачам, які використовують гаджети з однієї з наступних операційних систем:

  • OS X (версії Lion і вище);
  • Windows (версії Vista, Windows 7, Window 8 і вище);
  • iOS (починаючи з п`ятої версії).

Що можна зберігати на iCloud

Використовуючи «хмарний» сервіс, ви легко можете обмінюватися інформацією між усіма своїми продуктами Apple. Припустимо, у вас є iPhone, iPad і MacBook. І ось, використовуючи MacBook, ви борознили простори інтернету і знайшли цікаву пісню або відео. Ви завантажуєте її на свій аккаунт в iCloud, а далі в будь-який момент і з будь-якого іншого пристрою можете цей файл переглянути, прослухати або завантажити.

Кожному з користувачів надається 5 Гб вільного простору, які він може використовувати для зберігання такого контенту, як:

  • електронна пошта;
  • телефонна книга;
  • Календар подій;
  • резервні копії файлів;
  • нагадування;
  • замітки та ін.

Крім цього за допомогою iCloud можна знаходити пісні, які можуть вам сподобатися. Сервіс синхронізується медіатекою iTunes у вашому девайсі, знаходить збіги і переносить їх у ваш обліковий запис. Вартість такої послуги - близько 25 доларів в рік, але в Росії на даний момент вона поки недоступна.

Ще з`явилося два нових корисних сервісу, один з яких - «Знайти моє пристрій», а другий - «Знайти моїх друзів».

Знайти моє пристрій



Це спрощений варіант GPS-навігатора, який дозволяє знайти використовуваний вами гаджет в будь-якій точці планети. Дані передаються через супутник, що дозволяє вам досить чітко визначити власне місце розташування. За допомогою даної послуги ви легко зрозумієте в просторі і знайдете потрібний вам адресу.

Знайти моїх друзів

А ця послуга дозволяє визначати місце розташування ваших друзів і їх пристроїв. Встановити такого роду «стеження» можна тільки за згодою того людини, за яким ви збираєтеся стежити. Для цього при спробі встановити маячок йому на електронну пошту приходити лист з пропозицією дозволити або відмовити в визначенні його координат.

Як використовувати iCloud

Для того щоб користуватися сервісом, вам потрібно створити свій AppleID - тобто, зареєструватися. Далі запам`ятовуєте логін і пароль до його доступу - і вуаля, у вас є віртуальний сервер зберігання даних.

відновлення



Якщо ви помилково видалили всі свої контакти, або трапився якийсь збій в системі, або при завантаженні пісень через iTunes щось пішло не так, ви можете відновити дані з «хмарного» сервісу.

Для цього в першу чергу потрібно налаштувати це резервне копіювання даних. Заходимо в Настройки, далі - iCloud, і включаємо копіювання в iCloud. Все, тепер щодня система автоматично створюватиме резервну копію, в той час, коли ваш телефон буде знаходитися на зарядці, екран буде заблокований і буде доступ до бездротового інтернету.

Тепер подивимося, як відновити з iCloud. Після перевстановлення системи або при початку роботи з новим апаратом, перед вами з`явиться мобільний асистент, який запропонує вам три варіанти:

  • налаштувати апарат, як новий;
  • відновити з iCloud;
  • відновити з iTunes.

Виберіть другий пункт меню і система запропонує вам три останні резервні копії. Виберіть потрібну і система автоматично почне копіювання даних на ваш пристрій. Після перезавантаження всі параметри резервної копії вступлять в силу.

видалення

Якщо вас цікавить, як видалити iCloud, то, на жаль, зробити це неможливо. Але можна видалити прив`язаний у нього поштову скриньку, змінити пару логін / пароль для доступу або видалити файли. Для цього зайдіть у налаштування і знайдіть там вкладку "Пошта", адреси, календарі. Виберіть адресу пошти, від якого хочете позбутися, і натисніть «видалити».

Налаштування

Налаштування даного сервісу проста і зручна. Питань про те, як налаштувати iCloud, як правило, не виникає. Вам необхідно увійти в свій аккаунт на сервісі і включити або виключити ті послуги, які ви хотіли б або не хотіли використовувати. Точно таким же способом ви зможете змінити iCloud.

Перегляд

Для того щоб подивитися вміст вашого iCloud, досить просто увійти в обліковий запис, зайти в опції цікавить вас послуги та переглянути вміст файлів.

Такі основні принципи роботи з iCloud, які значно спрощують життя власникам техніки від Apple.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!