» » » Що таке кредо?

Що таке кредо?

Що таке кредо?

Багато напевно стикалися в наукових статтях, газетних замітках або навіть в церковних трактатах зі словом "кредо". Незважаючи на те, що написання цього слова залишається незмінним, лексичне значення, яке воно несе в собі, може трактуватися по-різному в залежності від області застосування. Нижче ми наведемо визначення, приклади та трактування цього терміна, щоб допомогти вам розібратися, що таке кредо.

визначення терміна

Кредо - це третя частина католицького піснеспіви під час меси. Називається вона так згідно з першим словом латинської назви "Credo in unum Deum", що в перекладі з мертвої мови означає "Вірую в єдиного Бога". Звичайно, в такому трактуванні люди досить рідко зустрічаються з цим терміном.

Кредо - це особисте переконання однієї людини або групи осіб в істинне призначення. Ці підвалини невідривно супроводжують з вищої місією людини, в яку він увірував на певному етапі свого життя. Наведемо кілька прикладів життєвого кредо представників різних професій, щоб розібратися, що таке кредо для кожного з них

Життєве кредо вчителя

Людина, яка зробила усвідомлений вибір професії педагога, вважає, що його кредо полягає в навчанні дітей, передачі їм знань та із знанням на правильний шлях. Учитель вважає, що його праця допоможе сформуватися особистості учня, а накопичений досвід неодноразово стане в нагоді по життю надалі. Кредо педагога полягає в тому, що він бачить себе виключно в ролі наставника підростаючого покоління і не зможе комфортно себе почувати, займаючись чимось іншим.

кредо лікаря



Життєве кредо доктора полягає в його прагненні рятувати людям життя, піклуватися про їх здоров`я. Прийнявши одного разу рішення дати клятву Гіппократа, медик свято вірить в те, що його завдання на все решту життя - вилікувати хвороби пацієнта, полегшити біль і повернути людину до повноцінного життя.

кредо політика

Людина, яка вирішила стати державним діячем, основним боргом свого життя вважає розвиток країни, якій він служить, і турбота про соціальне достатку всіх громадян. Його діяльність спрямована на поліпшення матеріального і духовного рівня життя всередині держави, а також зміцнення її авторитету на світовому рівні. Це життєве кредо політика.

Якщо у вас виникли складності з розумінням ще якогось терміну, то відвідайте розділ нашого сайту визначення, де ви зможете знайти відповіді на свої питання.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!