» » » Що таке елементарно?

Що таке елементарно?

Що таке елементарно?

У смисловому контексті поняття «елементарно» співвідноситься зі словом «елемент» - проста частина чого-небудь, яка не перебуває з інших частин, або одиниця, подальший розподіл якої здається неможливим (наприклад, елементарні частинки або елементи таблиці Менделєєва).

Що ж таке елементарно?

Елементарно - це ...

За своїм значенням дане наріччя також може бути пов`язане з прикметником «елементарний».

  • Спрощено, поверхнево. Наприклад, «Елементарно, спрощено ти дивишся на досить складні речі»;
  • просто, відомо кожному. Наприклад, «Ватсон, це ж елементарно!»;
  • припущення, що містить впевненість в знанні азів, основ чого-небудь: освіти, науки, правил, законів. Наприклад, «Це знання елементарно по суті своїй»;
  • в негативному контексті може означати і якусь обмеженість, примітивність, занадто просте рішення. Наприклад, «Це рішення занадто елементарно для нас».

Найбільш вживане значення ввів в ужиток письменник Артур Конан Дойл. Стараннями героя творів Шерлока Холмса, який повсюдно повторює фразу «елементарно, Ватсон», звертаючись до свого колеги-лікаря, подібний вираз і його значення придбали досить широку популярність у численних шанувальників його таланту.

В даний час в США знімається детективний серіал «Елементарно», який використовує мотиви творів великого письменника. В основі сюжету сучасні пригоди Холмса і Ватсона.

Про те, які значення мають різні слова, читайте в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!