» » » Хто такий гермафродит?

Хто такий гермафродит?

Хто такий гермафродит?

Сьогодні гермафродитом прийнято називати людину, що має одночасно і жіночі і чоловічі статеві органи. Таке визначення в принципі може вважатися правильним, однак воно далеко не єдине. Тому нижче ми розповімо про те, хто такий гермафродит і чому він отримав таку назву.

Гермафродит в міфології

Слово гермафродит з`явилося в грецькій міфології. Так звали одного з персонажів, який був сином бога Гермеса і богині Афродіти.

Цей молодий юнак у віці 15 років відправився подорожувати по світу і, купаючись в джерелі німфи Салакіди, закохався в неї. Їх почуття були взаємні, і німфа вмовила богів з`єднати їх долі навіки. Так їх тіла і душі злилися воєдино. З тих пір з`явилося переказ, що кожна людина, хоч раз викупалася в цьому джерелі, сам ставав гермафродитом, якщо не в фізичному вираженні, то в моральному вже точно. І з тих же пір стало прийнято називати ім`ям Гермафродит всі живі одночасно двостатеві істоти.

Хто такий гермафродит сьогодні

Сьогодні гермафродитом прийнято називати істота, що має одночасно чоловічі і жіночі статеві ознаки. Найбільш часто так називають людину, що є двостатевим істотою. Така будова людського організму є аномальним і зустрічається досить рідко. Воно є наслідком порушення роботи гормональної системи і роботи ДНК ланцюгів в організмі. Аномальний гермафродитизм зустрічається не тільки у людей, але і у розвинених тварин, наприклад мавп.



При цьому такий гермафродитизм може бути двох видів:

  1. Істинний. Характеризується наявністю статевих органів чоловіків і жінок одночасно. У такій ситуації, як правило, залишають лише одні статеві органи за бажанням пацієнта.
  2. Помилковий. У цьому випадку має місце суттєве протиріччя між статевою приналежністю (зовнішніми ознаками) і психологічним сприйняттям свого Я (внутрішні ознаки). Тобто чоловік відчуває себе жінкою і навпаки. У цьому випадку потрібно або тривале психіатричне лікування, або зміна статі.

Що таке гермафродит в світі природи

Ще в школі на уроках біології нам розповідали про дводомних, багатодомних і однодомних рослинах. Так ось, однодомні рослини і є природними гермафродитами. Але не тільки рослини можуть бути гермафродитами, ними також є деякі види риб, кишковопорожнинні, ракоподібні і навіть комахи.

Створюючи таких природних гермафродитів, природа подбала про те, щоб ці види могли створювати своє потомство самостійно.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!