» » » Що таке ієрогліф?

Що таке ієрогліф?

Що таке ієрогліф?

Абсолютно неправильно думають ті люди, які вважають, що ієрогліф це малюнок або зображення чогось. Природно, більше трьох тисяч років тому люди починали лист саме з малюнків. Вони малювали, то, що бачили і ієрогліфи були більше схожі на розповідні картинки, ніж на літери.

виникнення ієрогліфа

Прості поняття, такі, як людина або тварина або дерево, легко було зобразити. А щось подібне почуттям, діям або бажанням, вже набагато складніше. Тому вони стали створювати складні ієрогліфи, які могли складатися з трьох картинок. Пізніше вони зрозуміли, що це складний шлях і почали створювати ієрогліфи за фонетичним принципом. Вони відрізняються кардинально від букв, в нашому листі буква тільки в комплексі з іншими може щось означати, коли утворюється слово, ієрогліф ж іноді навіть може позначати якесь поняття сам по собі, без допомоги іншого ієрогліфа.

Розглянемо детальніше, що таке ієрогліф. Ієрогліф - це (грец. ) - письмовий знак. Вони можуть означати як морфеми, поняття і слова, так і окремі звуки і склади. Сам термін грецького походження, такі написи, висічені на камені, називалися (иероглифика грамота), що значить-«священновирезанние письмена».

ієрогліфи

різновиди ієрогліфів



Ієрогліфи бувають трьох видів:

  • Китайські ієрогліфи. У китайській мові всього-на-всього 400 складів і всі вони розрізняються інтонацією, тому в цій мові дуже багато омонімів, звучання однакове, а сенс різний.
  • Японські ієрогліфи. Називаються вони - Кандзі і являють собою основну частину японської писемності.
  • Єгипетські ієрогліфи. У Стародавньому Єгипті система писемності склалася на рубежі 4-го і 3-го тисячоліття до нашої ери. Найдавнішими вважаються написи на палітрі фараона Нармера.

ієрогліфи

Тепер ви знаєте про те, що таке ієрогліфи, фото всіх їх можна знайти в глобальній мережі інтернет. Але для того, щоб навчитися писати ними, слідують пройти спеціальні курси.

ієрогліфи



Увага, тільки СЬОГОДНІ!