» » » Що таке капіталізація відсотків?

Що таке капіталізація відсотків?

Що таке капіталізація відсотків?

Зараз багато банків пропонують відкрити депозит під відсотки. Тут зрозуміло, що клієнт віддає свої гроші банку і отримує за їх зберігання певну суму. Але існує ще цілий ряд понять і термінів, що малозрозумілий пересічному громадянину. Наприклад, що таке капіталізація відсотків? Цим терміном банківські службовці оперують легко, не замислюючись. Для всіх інших, слово «капіталізація» означає, що відсотки за вкладом додаються до тіла депозиту. Наступна порція відсотків нараховується на вже нову суму. Відповідно, в результаті клієнт отримає більшу суму.

Капіталізація дозволяє швидше і точніше збільшити кількість коштів на депозиті. У деяких випадках зручніше і результативніше буде відкрити рахунок з капіталізацією відсотків, навіть якщо нарахування на нього менше. За рахунок цієї дії з внеском, нарахування постійно збільшуються, однак не за рахунок зростання відсотка, а за рахунок зростання капіталу, на який цей відсоток нараховується.

Розрахунок капіталізації відсотків дуже простий. Слід знати лише, як часто банк проводить капіталізацію. Він може робити це щомісяця, а може - щоквартально. Повідомимо, що вигідніше для клієнта, коли капіталізуються відсотки якомога частіше. Після того, як вважаєте за, скільки коштів «впаде» на ваш рахунок в результаті нарахування відсотків, сміливо плюсуйте їх до основного внеску. Далі можна знову розраховувати нарахування відсотків від отриманої суми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!