» » » Що таке крона?

Що таке крона?

Що таке крона?

У будь-якій мові є слова, що мають по кілька значень, і російська мова не є винятком. У ньому величезна кількість подібних слів, через що нерідко виникає плутанина. Саме з цієї причини людина часом не може зрозуміти суть пропозиції, якщо не знає все значення слова.

У нашій статті буде розглянуто, що таке крона.

Значення слова «крона»

частина дерева

Термін «крона» широко використовується в фауні, їм називають верхню частину дерева, яка утворюється за рахунок його гілок і листя. Синонімом цього слова є куща. Більш докладний опис цього значення слова «крона» можна знайти в нашій статті Що таке дерево.

монета

Крона - грошова одиниця ряду європейських країн - Швеції, Чехії, Норвегії, Данії. У Франції крона була золотою монетою і використовувалася в 14-17 ст. В Англії теж існувала золота крона, але вона входила до 16-17 вв. Також існувала і англійська срібна монета, яка теж назвалася кроной- вона була в обороті аж до 1971 року, і зараз за нею полюють багато нумізмати.

Крім того, в ювелірній промисловості кроною називають верхню межу алмазу, а у військовій музиці цей термін ( "крона" або "крон") позначає приставні частини труб і ріжків. А ще "Крона" - це назва типу батарейки, яка є харчуванням для гаджетів, її сила струму може сягає 1200 мА•ч

Існує і хвороба Крона, яка вражає відділи шлунково-кишкового тракту. Детальніше про це захворювання можна дізнатися з нашої статті Хвороба Крона: що це таке.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!