» » » Що таке орден?

Що таке орден?

Що таке орден?

У російській мові багато слів, у яких кілька значень. Найчастіше, якщо не знати одного з них, просто не вдасться вловити зміст тексту. Щоб не заплутатися, потрібно розвивати свій кругозір і намагатися запам`ятовувати все значення того чи іншого слова. У цій статті розказано, що таке орден, і наведені приклади використання цього слова.

Значення слова «орден»

У даного слова є кілька значень, які разюче відрізняються один від одного. Отже, орден може означати наступне:

Знак відмінності

Орден здавна служив відзнакою. Їм нагороджували людей за трудовий героїзм, військовий подвиг, видатну діяльність. Тільки кращі з кращих могли бути представлені до цієї нагороди, тому вона так і цінувалася.

Спільнота

Крім того, орденом називають групу осіб, яка була об`єднана людиною, що має вагомий відзнаку і належав до тієї чи іншої братству. Людина вступив в орден, ставав кавалером.

В середні віки орденом називали чернечу громаду католицької церкви до статуту. Серед найвідоміших подібних спільнот можна виділити наступні: Орден єзуїтів, Домініканський орден, Орден хрестоносців, Лівонський орден, Орден тамплієрів, Масонський орден.

Термін в архітектурі

Також орден - порядок узгодження, що стосується з`єднання архітектурних частин в грецькій, римській архітектурі, а також архітектури епохи Відродження.

Дізнатися про причини отримання орденів і нагород можна зі статті За що дають ордени.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!