» » » Що таке локація?

Що таке локація?

Що таке локація?

Зрозуміти, що таке локація, допоможе переклад латинського слова «location», яке означає розміщення, розташування. По суті, локація - це місцезнаходження предмета або точки в просторі і визначення цього місцезнаходження. Використовується дане слово в різних сферах нашого життя. Є локація звукова, гидролокация, радіолокація, оптична локація. Наприклад, звуковий локацією володіють люди і тварини, адже всі живі істоти здатні визначати джерела звуку по видаваним ними шумів. Багато тварин мають здатність до активної локації, в їх числі дельфіни і летючі миші.

Поняття локації існує і в маркетингу. Наприклад, локація реклами або торгової точки. Є навіть фахівець - локейшн-менеджер, в обов`язки якого входить вибір зручної точки для розміщення торговельного майданчика або установки рекламної продукції.

Також цей термін використовується в комп`ютерних іграх. Часом гравець може знаходитися в якійсь певній локації, оскільки комп`ютера простіше і швидше завантажити частину віртуального світу, ніж весь цілком. Гравці під словом локація на увазі рівні ігор, лабіринти та інші простору.

У повсякденній мові під цим словом можуть мати на увазі навколишнє оточення. Приклад шукайте в статті Куди сходити в свята.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!