» » » Що таке гасло?

Що таке гасло?

Що таке гасло?

Слово гасло прийшло до нас з німецької мови (die Losung), в якому спочатку використовувалося для позначення відгуку на пароль або своєрідного розпізнавального знака. Але вже і в німецькій мові таке значення слова «гасло» вважається застарілим. Однак слово досі на слуху і активно використовується в письмовій та усній мові. Що таке гасло в сучасній інтерпретації? Давайте розберемося.

Згідно з тлумачним словником значення слова «гасло» можна пояснити як виражений в письмовій або усній, але лаконічній формі заклик. Що означає гасло? Це свого роду інструкція до дії, звернення, що містить і виражає вимогу або керівну ідею. Гаслом також називають плакат або транспарант, на якому таке звернення написано. Гасла активно використовуються в політичному і релігійному пропаганді.

Наприклад, гасла були дуже поширені під час Великої вітчизняної війни і ставали втіленням патріотичного настрою. Ось найвідоміші з них:

  • "Ні кроку назад!"
  • "Батьківщина кличе!"
  • "За Батьківщину! За Сталіна!"

Дуже близькі за своїм значенням гаслам девізи і слогани. Про них ви можете більш детально прочитати в статті Що таке слоган. Також вам, можливо, буде цікава стаття Як намалювати плакат.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!