» » » Що таке мускус?

Що таке мускус?

Що таке мускус?

Слово мускус знайоме з області парфумерії, ароматичних масел, засобів догляду за собою.

Про мускус ходить слава як про сильного феромонами, притягує увагу чоловіків. Чи так це? Що таке мускус і який вплив він робить?

Мускус: визначення

Мускус - це не що інше, як сильне пахуче речовина, яка виробляється залозами деяких видів тварин і входить, як не дивно, в склад духів.

Прикладами тварин, у яких виробляється в організмі ця речовина, є ондатра, вівцебик, кабарга, крокодил. Знаходиться залоза, що виробляє мускус, між вовною на животі і м`язами живота. Для того щоб добути цю речовину, залозу вирізують і висушують на сонці. Також мускус буває рослинного походження, наприклад, з аптечного дягелю. Видобуток мускусу - дуже складний, трудомісткий, дорогий і займає багато часу процес. Тому виробники недорогих марок парфуму вдаються до використання мускусу, створеного хімічним шляхом: він імітує запах природного речовини.

Існує багато експериментів, які доводять, що мускус має здатність викликати еротичні бажання, тому парфуми з мускусом користується попитом у жінок. Про те, які ще запахи приваблюють чоловіків, читайте тут: Які парфуми подобаються чоловікам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!