» » » Феромони. Що це?

Феромони. Що це?

Феромони. Що це?

Кожен живий організм виділяє феромони. Що це? Це біологічно активні летючі речовини. У тваринному світі вони сприяють зустрічі і спаровування особин протилежної статі. За допомогою феромонів тварини можуть позначати межі своєї території або попереджати родичів про небезпеку. У людини феромони виробляються екзокринними залозами і збільшують сексуальну привабливість.

дія феромонів

Запах феромонів дуже слабкий, але людина вловлює його на несвідомому рівні. Так, немовля безпомилково впізнає свою маму за запахом. На дорослої людини феромони роблять сильний сексуальний вплив. Вчені вважають, що саме індивідуальний запах людини є вирішальним фактором при виборі партнера.

За розпізнавання феромонів відповідає орган Якобса, розташований в носі. Це окремий рецепторний орган, який не має відношення до нюху. Він і передає сигнал в мозок, а саме, в ту частину, яка контролює сексуальну поведінку людини і відповідає за вироблення статевих гормонів.

Місцями концентрації феромонів є статеві органи, пахви, носогубні складки і соски у жінок. Саме тому закохані так люблять цілуватися, а чоловіки не байдужі до жіночих волоссю і грудей. Аромат людини залежить від стану його гормональної та імунної систем, а також їжі, що вживається.

види феромонів

Нездоровий спосіб життя, стреси, втома, страх та інші негативні фактори є причиною вироблення отпугивающего феромону - репелента. Під його впливом людина стає нецікавим для оточуючих і тим більше для протилежної статі.



Позитивний життєвий фон, хороший фізичний стан, навпаки, сприяють виробленню атрактантів - речовин, що викликають розташування і симпатію. Вони позитивно впливають не тільки на ставлення оточуючих, а й роблять людину більш дружелюбним і розкутим.

штучні феромони

З розвитком цивілізації, використанням засобів особистої гігієни людина практично втратив здатність виробляти гормони природним шляхом. А той мінімум, який ще здатний виробляти організм, приховує одяг. Після численних досліджень і експериментів в лабораторних умовах штучним шляхом було створено речовина, що містить статеві гормони, ідентичні людським.

Штучні феромони стали додавати в парфюмерно-косметичні засоби. Якщо вірити рекламі, люди, які використовують парфуми з феромонами, користуються підвищеною увагою з боку протилежної статі. При цьому виробники стверджують, що запах парфумів ніяк не позначається на сприйнятті феромонів.

Подібна ідея викликає великі сумніви. Адже феромон - це, перш за все, індивідуальний запах, здатний викликати потяг лише у деяких біологічно сумісних потенційних партнерів. А популярність духів пояснюється психологічним фактором. Жінка або чоловік, які завдали на себе духи з феромонами, впевнені в їх чарівному ефекті і тому ведуть себе більш впевнено і розкуто, ніж привертають інтерес протилежної статі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!