Навіщо волосся в паху?

Останнім часом, особливо серед жінок, пішла мода голити волосся в паху. На цей рахунок існують різні думки: хтось каже, що пахові волосся не потрібні, хтось навпаки вважає, що без них погано. Так все-таки, навіщо потрібні волосся в паху?

Основна функція волосся під пахвами і в паху полягає в тому, щоб поширювати так звані феромони на якомога більш далеку відстань. Феромони - це спеціальні речовини, службовці для комунікації серед особин одного виду. У людини в паху і під пахвами крім звичайних потових залоз знаходяться ще і великі залози, які виділяють феромони. Волосся дозволяють значно збільшити площу поширення феромонів і передавати їх на куди більшу відстань. Вважається, що люди (причому як жінки, так і чоловіки) дуже чутливі до феромонам протилежної статі і неусвідомлено вибирають собі статевого партнера багато в чому з цього запаху.

Також феромони поділяють в залежності від дальності дії. Про феромони дальньої дії ми вже розповіли, а ось феромонами ближньої дії люди обмінюються вже безпосередньо під час фізичного контакту (обійми, поцілунки). Наявність волосся в паху може багато що сказати по їх запаху про сумісність. За допомогою цього запаху людина може вирішити (вже більш усвідомлено), наскільки партнер йому підходить. Роль запахів дуже часто недооцінюють, але ж така сумісність також дуже важлива для щасливого спільного життя. Ось ми і отримали відповідь на питання, навіщо волосся в паху. З їх допомогою партнери обмінюються вельми важливою інформацією один про одного.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!