» » » Що таке амбре?

Що таке амбре?

Що таке амбре?

Красиве, але багатьом незрозуміле слово "амбре" має три основних значення. Розглянемо кожне з них по порядку.

Що таке амбре: значення слова

  • Амбре в парфумерії. У XIX столітті амбре називали певний сорт духів, які виготовляли з есенції сірої амбри і інших додаткових речовин, що давали духам аромат. Амбра була досить дорогим компонентом, тому в дешевих духів її містилося мало. Чим більше амбри було в парфумах, тим дорожче вони коштували. Духи на основі амбри відрізнялися високою стійкістю - навіть після прання білизну зберігало аромат.
  • Якщо заглянете в тлумачні словники, то ви дізнаєтеся, що слово "амбре" має два розмовних значення, причому обидва застарілі і суперечать один одному. Перше значення: приємний запах, пахощі. Друге значення: поганий, неприємний запах.
  • У наш час найбільш популярно третє значення слова "амбре". Зараз амбре називають модну техніку фарбування волосся, при якій локони біля коріння темні, але ближче до кінців набувають світлий відтінок. При якісному фарбуванні немає чіткої межі, волосся поступово переходять з темного в світліший. У підсумку виходить цікава і незвичайна зачіска. Також може різнитися ступінь контрасту коренів і кінців. Її можна висловити лише легким переходом кольору на один-два тони світліше до кінців або ж добитися високого ступеня контрасту, пофарбувавши коріння в насичений темний, а для кінців вибравши дуже світлий відтінок. Якщо ви хочете пофарбувати волосся в такій техніці, важливо правильно вибрати фарбу. У цьому вам допоможе наша стаття Як вибрати фарбу для волосся.

А якщо у вас є питання, пов`язані з різною косметикою або парфумерією, ви можете задати їх в розділі Косметика, Парфуми.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!