» » » Що таке навантаження?

Що таке навантаження?

Що таке навантаження?

З навантаженням в нашому житті ми стикаємося досить часто. Іноді ми бачимо, що люди не справляються з покладеною на них навантаженням. А ось сучасна техніка, навпаки, здатна витримати більше навантаження, ніж 20-30 років тому.

Що таке навантаження? Це слово є однокореневі до слова "вантаж", яким називають різні важкі предмети. Звідси навантаження - це зовнішня тяжкість, постійно впливає на об`єкт. Також під навантаженням розуміється кількість роботи, яке виконав або може виконати людина або машина.

У яких сферах найчастіше вживається цей термін?

Фізичне навантаження

Фізичне навантаження - це вплив на організм підвищеної рухової активності в процесі праці або заняття спортом. Часто навантаження пов`язана з підняттям будь-яких важких предметів. Фізичне навантаження може бути оптимальною, допустимої, граничної і так далі. Також на людину часто лягає і розумове навантаження.

Навантаження в техніці

Термін "навантаження" вживається в самих різних галузях техніки.

Є корисне навантаження транспортних засобів. Тут під навантаженням розуміється вага, який вагон, літак, космічний корабель або інший транспорт може перемістити крім власної ваги.

В електротехніці корисне навантаження - це діюче значення сили струму, споживаного всіма включеними в мережу приладами (прочитайте Як розрахувати навантаження).

У будівництві навантаження - це вага перекриттів, який припадає на несучі конструкції.

Навантаження в економіці

В економіці використовується термін "податкове навантаження". Тут мається на увазі обсяг грошових коштів, які підприємство повинно щорічно перераховувати до бюджету, щоб мати право займатися своєю діяльністю.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!