» » » Хто такий оптиміст?

Хто такий оптиміст?

Хто такий оптиміст?

Всім нам відомо, що люди розрізняються між собою. Не буває двох однакових людей, все по-різному ставляться до життя і оточуючим. Так само відбувається і з людьми, придатними під визначення "оптиміст". Помилково вважати всіх оптимістів однаковими в своїх думках і відношенню до світу. Поговоримо докладніше про те, хто такий оптиміст.

Оптиміст - це людина, яка вірить у краще, сподівається на позитивний результат подій. Він намагається ставитися до життя простіше. Зневірі і депресії, опускання рук він вважатиме за краще шукати інших шляхів в, здавалося б, безвихідних ситуаціях. Він ніколи не дасть волю прояву слабкості - депресивного стану. Дуже часто оптимісти не мають звички постійно жаліти себе, тому що вважають, що це робить їх уразливими перед труднощами.

Оптиміст не завжди ходить в рожевих окулярах. Люди, які дивляться на життя під таким кутом, найчастіше мають аналітичний склад розуму і достатньо освічені.

Дослідження про оптимістів і песимістів



Раніше була дуже популярна точка зору про те, що оптимісти живуть довше і якість їх життя краще. Але недавні дослідження співробітників університету Ерлангена-Нюрнберга в Німеччині показали, що це не так. У дослідженні, яке проводилося протягом 10 років (з 1993 року по 2003 рік), брало участь більше 40 тисяч чоловік. Перші результати були досягнуті через 5 років з початку дослідження. Люди, схильні до песимістичного настрою, мали низькі очікування від майбутнього життя, що змушувало їх перестраховуватися і дотримуватися хорошого харчування і більш здорового способу життя. Люди, які мали оптимістичний настрій, найчастіше легше ставилися до питання здоров`я, і в найближчі 10 років з моменту початку дослідження частіше отримували інвалідності і серйозно хворіли.

Це говорить про те, що навіть якщо ви дуже оптимістично налаштована людина, ви не повинні зайвий раз покладатися на зовнішні обставини, тому що, на жаль, не все на світі залежить від нас з вами. Слідкуйте за своїм здоров`ям і не втрачайте любові до життя!

Також вам можуть бути цікаві наші статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!