» » » Що таке пошта?

Що таке пошта?

Що таке пошта?

Важко, мабуть, знайти сьогодні людини, яка б не знала, що таке пошта. Проте, ми постараємося розповісти про це корисному винахід трохи докладніше, і, може бути, ви дізнаєтеся з нашої статті щось нове для себе.

Нижче представлена коротка історія письмовій та електронної пошти.

Пошта: коротка історія

У широкому сенсі пошта - це засіб обміну інформацією. У давні часи люди повідомляли один одному важливі відомості за допомогою умовних сигналів - димових, наприклад, - але з часом цього стало мало, і тоді з`явився перший прообраз сучасної пошти - гінці. Піші або кінні, вони передавали усні і письмові повідомлення з одного міста чи держави в інше.

З тих пір система обміну повідомленнями безперервно розвивалася і еволюціонувала до знайомої нам всім пошти - державної, яка задіює для пересилання повідомлень найрізноманітніші види транспорту: і автомобілі, і поїзди, і літаки, і кораблі. Поштою пересилають не тільки текстові послання - листи і телеграми, а й різноманітні предмети - бандеролі та посилки, а також грошові перекази.

Електронна пошта

З появою комп`ютерів виникла ще одна різновид пошти - електронна. Вважається, що перший електронний лист було відправлено в 1965 році - правда, подорожувало воно в рамках одного комп`ютера, від одного користувача до іншого. Згодом були винайдені способи обміну листами між різними комп`ютерами, а перший сервіс електронної пошти для широкої публіки заробив у 1996 році - це був Hotmail. Сьогодні електронну поштову скриньку є майже у кожного користувача Інтернету, а у деяких - і по кілька. Якщо ви саме з таких і примудрилися заплутатися у власних поштових адресах, почитайте нашу статтю Як знайти свою пошту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!