» » » Що таке штамп?

Що таке штамп?

Що таке штамп?

На економічному ринку кожна організація має свої особливості. Вона зареєстрована під певним номером, має свою адресу, свій штат співробітників, керівників, емблему, логотип та інші відмітні ознаки. У документах це виражається формою друку, на якій зображені деякі такі ознаки. А для того щоб поставити печатку використовується спеціальне пристосування - штамп. Що таке штамп, і які ще є значення у цього слова, розглянемо в статті.

визначення штампа

Штамп - це інструмент, призначений для реєстрації будь-яких подій шляхом нанесення барвника на різні матеріали. Історично перші штампи були відомі ще в стародавні часи. Виготовлялися вони з кераміки і мали більше естетичне значення. Як бачимо, економічне, а все більше юридичне значення штампів з`явилося пізніше з розвитком писемності і торгівлі. Зараз їх використовують не тільки комерційні підприємства, а й різні державні установи, наприклад, лікарні, бібліотеки, органи державної влади в різних цілях. Тому форми штампів можуть бути різні. Але за своїм устроєм і призначенням вони досить типові.

Так само нерідко штампами називають самі друку, тобто вже одержувані відбитки. Крім того, за свою типовість штампи заслужили і переносне значення. І призначені для позначення нікого зразкової поведінки часто в негативній оцінці, що підкреслює відсутність оригінальності, наприклад, «мислити штампами».

Дізнатися інші цікаві значення слів ви можете в нашому розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!