» » » Що таке територія?

Що таке територія?

Що таке територія?

Наше життя вплетена в складну територіальну систему, що має ієрархічну структуру: планета, країна, регіон, місто, мікрорайон, будинок, квартира. Кожен з цих рівнів має унікальні рисами, функціями і межами, в межах яких здійснюється життєдіяльність суспільства.

Територія в географії і право

Географи на питання про те, що таке територія, відповідають так: це обмежена частина простору суші, наділена географічним повноваженням, ресурсним потенціалом, а також має певний набір антропогенних властивостей і якостей. Це може бути зона, ареал, регіон, округ .;

У міжнародному праві під територією розуміють різні простору планети, включаючи:

  • сухопутну і водну поверхню;
  • надра і повітряний простір;
  • космічний простір.

Територія, яка перебуває під юрисдикцією певної держави, називається державною. В її межах здійснюється державне верховенство.

Прилегла і прибудинкова територія



Прилегла територія - це простір навколо житлових будинків: адміністративних комплексів, приватних і комунальних споруд. Територія, прилегла до будинку, називається прибудинкової. Вона включає всі земельне простір поблизу будинку (як приватного, так і багатоквартирного), регульоване правом власності або користування ділянкою і призначена для обслуговування будинку, а саме:

  • земля під будівлею;
  • проїзди і тротуари, дитячі майданчики, газони і клумби;
  • майданчики для відпочинку і спорту;
  • майданчики для тимчасового паркування авто;
  • майданчики для господарських потреб.

Знаючи, що таке прибудинкова територія і які її межі, мешканці можуть убезпечити себе від незаконних споруд в межах свого двору (ларьків, прилавків і т.д.)

межування території

Поділ земель (землемерие) - це спосіб встановлення меж ділянки землі геодезичними методами. Воно включає комплекс робіт по визначенню та закріплення меж місцевості і її площі.

Розуміння того, що таке межування території, знадобиться при юридичному оформленні документів на земельну ділянку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!