» » » Що таке твін?

Що таке твін?

Що таке твін?

Слово твін має два різних значення: перше - це один з видів тканини, друге - двомісний готельний номер. У цій статті розповімо докладніше, що таке твін в обох сенсах цього терміна.

Твін як тканину

Слово твін з англійської перекладається як кручена нитка ( "twine"). В енциклопедичному словнику твін - це вовняна бавовняна тканина низького сорту, одноколірна, виконана в техніці саржевого переплетення.

У Великому тлумачному словнику Д. Н. Ушакова визначення твін приблизно таке ж, однак при цьому не повідомляється, що твін - тканину обов`язково низького сорту, крім того, зазначається, що, як правило, даний матеріал застосовується у виготовленні верхнього одягу та сукні.

У Новому словнику російської мови Т. Ф. Єфремової твін - це гладкофарбована бавовняна або напіввовняна тканина.

Твін як готельний номер

Слово твін останнім часом часто використовується в туристичних фірмах для опису двомісного готельного номера. При цьому важливо розуміти відмінності номера дабл від номера твін. Обидва припускають наявність двох місць, однак при цьому в номері дабл може бути як одна двоспальне ліжко, так і два односпальні. В номер твін обов`язково будуть два односпальні ліжка, а найчастіше твін навіть складається з двох кімнат. Твін - відмінний варіант економного проживання для двох людей, які не перебувають в близьких відносинах.

Безліч цікавих і нових для вас слів ви знайдете в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!