» » » Що таке комплект?

Що таке комплект?

Що таке комплект?

Під словом комплект може ховатися безліч різних значень. Для того щоб розібратися, що таке комплект, ми пропонуємо прочитати цю статтю.

Що можна назвати комплектом

Зазвичай під комплектом увазі набір будь-яких предметів певного призначення. Наприклад, комплект прикрас, в який будуть входити сережки, намисто, браслети. Також в сучасному побуті можна почути про комплект ножів.

У професійному сенсі під словом "комплект" може розумітися набір професійних інструментів, наприклад, у механіків. Серед жокеїв під словом комплект розуміють весь інвентар, який потрібно для запрягання коней. У військових під комплектом може матися на увазі набір боєприпасів.

При цьому не слід думати, що слово "комплект" обов`язково має на увазі якийсь специфічний набір. По суті своїй комплектом можна назвати просто набір однакових речей. Наприклад, комплект м`ячів для футболу.

Цікавим є той факт, що під комплектом може матися на увазі певне число людей, які допускаються відповідно до встановлених норм до будь-якої задачі ( "повний комплект бригади"). Зокрема, так трактується дане слово в словнику Т. Ф. Єфремової.

У словнику Д. Н. Ушакова під комплектом розуміється набір якихось предметів, які становлять щось ціле. Наприклад, комплект нижньої білизни.

Саме слово комплект має латинське коріння і переводиться як "повний".

Значення інших слів ви можете дізнатися в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!