» » » Що таке ван?

Що таке ван?

Що таке Ван?

Слово Ван має кілька значень: це і назва географічного об`єкта, і прізвище, і навіть котяча порода. Розглянемо, що таке Ван, докладніше.

Географічні назви та об`єкти

По-перше, Ван - це назва турецького мулу. Іл - це область, країна ділиться на 81 мул. Іл Ван примикає до східного узбережжя однойменного озера. Ван ділиться на 14 округів, один з яких є адміністративним центром провінції. Межує мул Ван з іншими провінціями, а на сході - з Іраном.

По-друге, Ван - місто, адміністративний центр вищезгаданого турецького мулу. У Вана непроста і трагічна історія. Ще в 9 столітті до н.е. він належав державі Урарту, а потім переходив з рук в руки - до персам, римлянам, візантійцям, сельджукам, вірменам ... У 17 столітті владу захопили турки. До 20 століття основну частину населення Вана становили вірмени. Однак в 1915 р, після геноциду, їх майже не залишилося. З 1923 року Ван - турецьке місто.

Нарешті, Ван - це мальовниче, насичено-бірюзове озеро біля міста Ван, розташоване на півдні Вірменського нагір`я. Це найбільше прісноводне турецьке озеро також носить світовий титул найбільшого содового озера.

тварини

Цими значеннями слово не обмежується. Так, Ван - це порода кішок, причому рідкісна, родом з Туреччини. Кішки Ван дивні не тільки своєю красою, але і тим, що люблять воду і з задоволенням купаються. Цікаво, що у багатьох представників породи є свій відзнаку - різнокольорові очі.

Прізвище

Ван - китайського походження прізвище. Приклад: Ван Вей - ім`я китайського поета.

Ви можете розширити свій кругозір, заглянувши в розділ визначення на нашому сайті.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!