» » » Хто такі волонтери?

Хто такі волонтери?

Хто такі волонтери?

Незважаючи на поширеність поняття, сьогодні не всі знають, хто такі волонтери. Давайте спробуємо розібратися в цьому питанні.

Волонтер - це доброволец- людина, яка робить щось безкорисливо. Найчастіше - це участь в громадських організаціях. Також існують військові волонтери, тобто люди, які добровільно вступили на військову службу. Наприклад, напередодні 9 травня Георгіївські стрічки будуть роздавати волонтери патріотичних організацій.

Чому добре бути волонтером

  1. Залежно від організації, до складу якої входить волонтер, він може брати участь у різних громадських акціях, проводити заходи, займатися збором коштів. Так доброволець розвиває свої комунікативні навички, здатності бути лідером, а також набуває багато специфічних знань: як організувати проект, де "знайти гроші" (фандрайзинг) на здійснення проекту, і багато інших.
  2. Багато громадських організацій проводять виїзні семінари, акції. Таким чином, для волонтера це спосіб безкоштовно помандрувати, але при цьому бути не туристом, а, наприклад, виконувати функції вожатого.
  3. Це ідеальний спосіб знайти друзів і однодумців! Подобається екстрім? Ідіть волонтером в Скаутську організацію, або іншу суспільно-спортивну. Ви за здоровий спосіб життя? Тоді Вам радий Червоний хрест і інші громадські працівники! Також часто зустрічаються екологічні та патріотичні спрямованості.

мінуси волонтерства

  1. Звичайно, відсутність оплати. Але тут треба розставити пріоритети: розкрити себе, знайти друзів або заробити грошей.
  2. Витрати часу. Адже іноді підготовка до якого-небудь заходу триває жоден день, а якщо це поїздка, то може бути і тиждень. Але найчастіше, почуття перевиконання боргу і задоволеність від виконаної роботи цінніше витраченого часу.

Хто може стати волонтером



Отже, ми вже відповіли на питання, хто такі волонтери. Добровольцем може стати будь-яка людина, але частіше за все в цій ролі виступають студенти. Крім цього, існують і такі організації, як протипожежне товариство або суспільство з пошуку зниклих людей, де стати волонтерами можуть дорослі люди.

Розкривайте себе, допомагайте іншим! Добро завжди до Вас повернеться!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!