» » » Як знайти допомогу?

Як знайти допомогу?

Як знайти допомогу?

У кожної людини може наступити момент, коли йому терміново буде необхідна допомога - фінансова, психологічна, юридична чи інша. Залишившись наодинці з проблемою, ми часто губимося, впадаємо у відчай, соромимося своїх проблем і дбаючи про них мовчати. Проте фахівці не радять поступати таким чином. Як знайти допомогу? Необхідно шукати підтримку, просити її, адже навколо досить людей або організацій, готових допомогти.

Заспокоїтися і зрозуміти, де знайти допомогу

Яка б проблема перед вами не з`явилася, тримайтеся, не допускайте паніки, не опускайте руки, ніколи не втрачайте останню надію на вирішення питання. Ви не один, навколо родичі, колеги, друзі, просто незнайомі люди. Розповідайте, діліться, повідомляйте про ті проблеми, вирішити які самостійно здається неможливим.

Безумовно, біда або важка життєва ситуація вибиває зі звичного режиму життя, змінює не тільки плани, але і саме уявлення про вашу долю і можливостях. Взяти себе в руки, продумати чіткий план дій, слідувати йому, визначити місце, де знайти допомогу, - ось що потрібно зробити для початку.



Потрібно чітко пояснити людям, яка допомога необхідна, що конкретно люди можуть надати, коли це необхідно зробити. Організацій, де знайти допомогу, досить багато. Вони є практично в кожному великому місті. Кожна з них має власний сайт, тобто звернутися за підтримкою можна як при особистій зустрічі, так і онлайн.

психологічна підтримка

Сьогодні існує досить багато служб, що надають психологічну допомогу. При цьому вони можуть бути загальними або спеціалізованими: для дітей, підлітків, жінок, жертв домашнього насильства, учасників військових дій. Телефони та адреси пунктів допомоги знаходяться у відкритому доступі Інтернету. Працюють вони, як правило, круглосуточно- дзвінок часто безкоштовний. Тут досвідчені фахівці нададуть підтримку, допоможуть заспокоїтися, переглянути ситуацію, а також підкажуть, які державні органи або служби допоможуть.

Правова підтримка



Нерідко відсутність навіть елементарних знань юриспруденції може істотно ускладнити пошук рішення. Тоді необхідно звернутися до професійного юриста. Він допоможе розібратися в правових аспектах питання, представить ваші інтереси. Своєчасне звернення до юристів гарантує вдале для вас вирішення питання.

Благодійні організації

Нерідко правильним, а іноді єдиним рішенням буде звернення до благодійний фондам. Як знайти допомогу у такій організації, як правило, вказується на її офіційному сайті. При зверненні слід якомога докладніше розповісти про те, що трапилося. Не варто соромитися або замовчувати факти. Для того щоб допомогти вам, співробітники організації повинні повністю знати історію. Звертатися можна особисто або надіславши листа на адресу благодійників, прикладаючи документи.

Роботодавець як помічник у складній ситуації

Досить часто терміново отримати матеріальну підтримку на невідкладні потреби можна у роботодавця. Звертаються до керівника, наприклад, з приводу оплати екстреного лікування або похорону. Якщо ви член профспілки, то гроші на такі випадки виділяються за клопотанням голови Профкому організації. Там запропонують написати заяву з описом того, що сталося і прикласти до нього необхідні підтверджуючі документи.

Як знайти допомогу в державних службах

Держава допомагає матеріально людям, які опинилися в складній ситуації. Спробуйте звернутися до місцевого відділення соціального захисту населення. Там можна отримати інформацію про те, чим можуть допомогти при конкретних обставинах. При цьому пам`ятайте, що існують місцеві муніципальні, а також різні федеральні програми. Будьте наполегливі. Можливо, доведеться обійти велику кількість кабінетів, зібрати документи - довідки, виписки, запити.

Інтернет як спосіб отримання допомоги

У деяких випадках необхідно поговорити з людьми, які переживають подібні проблеми або вже впоралися з ними. Де знайти таку допомогу? Радимо пошукати тематичні форуми. На них завжди присутні люди, готові підтримати і порадити, допомогти знайти в собі сили протистояти усім труднощам. Великий плюс такої допомоги в тому, що користувачі відчули проблему, пропустили її через себе, тому відмінно уявляють, що ви відчуваєте. Швидше за все, саме їх слова і підтримка допоможуть вам.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!