» » » Як пропасти безвісти?

Як пропасти безвісти?

Як пропасти безвісти?

Дивна ситуація складається в нашій дійсності. У світі, де цивілізація досягла рівня, коли люди можуть зв`язатися один з одним з будь-якої точки Землі за допомогою стільникового, супутникового зв`язку - пропадають люди. Наприклад, кожен день в одній тільки Росії офіційно оголошують безвісти зниклими близько 300 осіб. Звичайно, частина з цих людей перебувають, але залишається і та частина, яка пропала назавжди.

Багато хто вважає, що пропадають частіше ті люди, які потрапили в будь-які кримінальні «розборки». Однак насправді, таких меншість. Так як пропасти безвісти може не тільки дитина, а й дорослий, цілком самодостатня людина, слід знати, за яких обставин найчастіше пропадають люди.

  • На першому місці ті, які обмежені розумовими можливостями, або є фізично непрацездатними. Наприклад, люди похилого віку, інваліди. Або ті, хто страждає на психічні відхилення.
  • Діти, старше семи років. Зазвичай батьки вже менше опікуються дитини в цьому віці. Крім цього, виникають конфлікти і непорозуміння в сім`ях з підлітками, такі діти схильні втікати з будинку.
  • Любителі полювання, грибники, які йдуть в ліс. Рибалки, яких приваблює підлідний лов. Ці люди знаходяться в зоні явного ризику.
  • І ті, хто став жертвою грабежу, вбивства або нещасного випадку.

Як знайти безвісти зниклого

Щоб людини почали шукати, потрібно подати заяву про його зникнення в поліцію. Зазвичай пошуки організовуються в тому місці, де його бачили в останній раз. Крім цього, з`ясовується, чи немає даних про нього в моргах і лікарнях міста. Через 90 днів, шукати людину починають на всій території країни. Розшук зниклих безвісти проводиться і за допомогою оголошень, вивішених в громадських місцях. За статистикою, в перші кілька місяців перебувають до вісімдесяти відсотків тих, кого оголосили в розшук.

Правоохоронні органи можуть завести як розшукову справу, так і кримінальну. Друге можливо, якщо обставини, при яких зник чоловік, опосередковано вказують, що він став жертвою злочину. Як правило, поліція орієнтується на чіткий список ознак того, що зникла особистість - потерпілий.

  • Якщо зникла дитина або неповнолітній
  • Якщо пропала вагітна жінка
  • У сім`ї наявні складні конфліктні відносини
  • Людина зник разом з автомобілем
  • Пропав співробітник поліції


Однак цей список довше. Насправді є дуже багато приводів, які можуть спонукати правоохоронні органи порушити кримінальну справу за фактом зникнення людини.

Зниклі без вести діти - досить болюче питання. Помічено, що пропадають частіше діти тих батьків, які не дуже стежать за їх пересуваннями. Однак часто пропадають і діти, які намагаються позбутися від споглядання п`яних або агресивних батьків.

Шукати зниклих безвісти може не тільки поліція. Існують цілі організації, співдружності з пошуку зниклих людей. Волонтери з таких формувань безкоштовно допомагають розшукувати тих, хто загубився або пропав. Вони мають певний досвід і власний статут, який дозволить залишити в біді того, хто потребує їхньої допомоги. Тому не варто нехтувати такою можливістю, якщо у вашому житті виникла важка ситуація.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!