» » » Куди пропадають люди?

Куди пропадають люди?

Куди пропадають люди?

Якщо вірити статистиці, в Росії щорічно зникає близько 200 000 чоловік, багато з яких вважаються зниклими без вести роками. У статті спробуємо розібратися, куди і як пропадають люди і як їх можна знайти.

Як пропадають люди

Тут варіантів досить багато, зупинимося на основних з них.

Догляд дітей з дому

На сьогоднішній день велика кількість дітей залишають свої будинки і йдуть у невідомому напрямку, і знайти їх досить складно. Варто відзначити, що йдуть діти як з неблагополучних сімей, так і з благополучних. Причин цього вчинку багато:

  • нерозуміння в сім`ї;
  • сварки;
  • тілесні покарання;
  • обман;
  • відсутність контролю з боку старших;
  • бажання пізнати щось нове і незвідане;
  • нудьга.

Дуже часто діти, у яких багато вільного часу, йдуть з дому на кілька днів, щоб розвіятися і отримати нові емоції, але вони не замислюються про наслідки своїх вчинків.

работоргівля

У сучасному світі не виключений варіант викрадення людей з метою подальшого перепродажу в рабство. В основному в таку ситуацію потрапляють дівчата, які погоджуються виїхати за кордон на роботу офіціантками, танцівницями, помічницями по господарству або якусь привабливу роботу. Але «нечисті на руку» роботодавці позбавляють їх засобів зв`язку і перетворюють на рабів, які виконують все, що їм кажуть.

вилучення органів

З кожним роком лікування стає все дорожче і дорожче, а донорські здорові органи завжди в ціні. Деякі хворі люди чекають своєї черги на трансплантацію місяцями, а то й роками. Варто відзначити, що деякі не доживають до своєї операції, тому «чорний ринок» здорових органів процвітає і приносить шахраям непоганий прибуток.

У зв`язку з такою ситуацією дуже часто пропадають здорові люди з метою вилучення деяких (або всіх) органів. Виникає питання: Звідки шахраї дізнаються все про людину? Відповідь дуже проста. Вони отримують дану інформацію від лікарів, до яких люди приходять на консультацію. Якщо лікарі посилають вас на здачу аналізів або будь-яку додаткову консультацію в незнайоме або маловідоме медичний заклад, спочатку необхідно дізнатися все про цей заклад, а потім вже вирушати на прийом.

амнезія

Банальна втрата пам`яті (амнезія) може стати причиною зникнення людини. У даній ситуації людина не може згадати, ні де він знаходиться, ні будь-які особисті дані.



Втратити пам`ять може будь-яка людина. Необов`язково виконувати секретне завдання, можна просто поїхати на рибалку, там знепритомніти, а прокинутися вже в лікарні або, ще гірше, в будь-якому невідомому місці.

А зловмисники можуть спеціально спровокувати втрату пам`яті у людини: нанести удар по голові чимось важким або напоїти людини спеціальними засобами. Варто відзначити, що в такому разі знайти людину дуже складно.

криміналітет

Люди можуть пропадати і по кримінальним причин. Наприклад, якщо людина зв`язався з кримінальними особами, то цілком можливо, що вони можуть бути причетні до його зникнення. Тут може бути досить багато причин: борг, невиконання будь-яких завдань і т. Д.

дії спецслужб

Якщо людина замішаний в якій-небудь справі або підозрюється в злочині, то він міг пропасти в зв`язку з певними діями спецслужб. Але в цьому випадку рідні повинні бути сповіщені про те, що дана людина знаходиться у них до з`ясування всіх обставин.

Догляд в секти



У сучасному суспільстві люди знаходяться під тиском величезної кількості проблем, які з кожним днем все більше і більше долають їх. Деякі люди звертаються за допомогою до сект, які вміло нав`язують свої ідеї. Під їх впливом люди можуть здійснювати різні вчинки, в тому числі і йти з дому. Але бувають випадки, коли люди йдуть і забирають все з собою: продають майно і обривають всі зв`язки з реальним життям. Що з ними там відбувається, ніхто не знає.

Якщо ви хочете більше дізнатися, куди може пропасти людина, читайте статтю Як пропасти безвісти.

Інопланетяни?

Існує думка, що людей "крадуть" інопланетяни. Приймати цю версію чи ні - вирішувати кожному, але перевірити дане судження не представляється можливим.

інше

Найпростіше - з людиною може трапитися щось погане, коли він знаходиться один, і його ніхто не знайде. Наприклад, можна піти в ліс і не повернутися. Тому завжди, коли ви кудись йдете в поодинці, повідомляйте іншим про це.

Куди дзвонити, якщо пропав чоловік

Друзі та знайомі

Якщо у вас пропав близька людина, а його телефон недоступний, - це привід для хвилювання. В такому випадку необхідно подумати, з ким останнім часом він спілкувався і хто може допомогти його знайти. Для цього необхідно скласти коло його друзів і знайомих. Якщо у вас немає такої можливості, пошукайте когось із ваших спільних знайомих, хто може вам допомогти в цьому. Коли список буде складений, можна приступати до дзвінків.

БРНС

БРНС - бюро реєстрації нещасних випадків. Саме сюди надходить інформація з лікарень, моргів, чергових частин про людей, які були знайдені і не можуть повідомити про себе родичам з яких-небудь причин. Якщо ви проживаєте в Москві, то необхідно набрати наступні номери (495) 688-22-52, (495) 684-44-03, а для жителів Санкт-Петербурга доступний номер + 7 (812) 579 00 55.

Швидка допомога

Також не варто виключати варіант травмування зниклої людини. В даному випадку необхідно набрати «03» і описати людину, якого ви шукайте. Вам нададуть всю інформацію про надійшли до них людям, які будуть підходити під ваш опис.

поліція

Якщо самостійні пошуки не принесли результату, слід звернутися до органів внутрішніх справ. Необхідно зателефонувати за номером «02» ( «112» - з мобільного), пояснити ситуацію і дізнатися найближчого відділення, де можна написати заяву.

До заяви необхідно додати (при наявності):

  • фотознімок;
  • номер телефону;
  • паспортні дані заявника і зниклої людини.

У разі, якщо вам відмовлять у прийнятті заяви, то можна сміливо звертатися в прокуратуру, номер телефону якої вам повинні надати в відділенні поліції.

Засоби масової інформації

Також можна дати оголошення про зникнення людини в місцевій газеті або на ТБ і радіо. Може хтось із слухачів дізнається його і допоможе з пошуком.

Додаткову інформацію про те, куди можна звернутися у разі зникнення людини, можна прочитати в статті Куди дзвонити, якщо пропав чоловік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!