» » » Як навчитися варити електрозварюванням?

Як навчитися варити електрозварюванням?

Як навчитися варити електрозварюванням?
Як навчитися варити електрозварюванням?

Зварювання є процедуру ефективного з`єднання нероз`ємних металевих деталей. На сьогоднішній день вона активно застосовується з метою створення сітки-рабиці, всіляких каркасів, ємностей тощо. Люди, які володіють відповідними навичками, на власній присадибній ділянці здатні створити навіси для дахів, ажурні огорожі і інші речі, необхідні в побуті. Саме тому багатьох хвилює питання, як навчитися варити електрозварюванням.

рекомендації

  1. Добре зачистите зварюються поверхні. Важливо, щоб на них була відсутня іржа, бруд та ін.
  2. Вставте електрод в спеціальний утримувач пристосування для зварювання і сформуйте електричну дугу. Для цього треба викликати пересування струму в районі зварювання. Виконати це можна наступним чином: потрібно чиркнути стрижнем електрода по металевій деталі.
  3. Коли утворюється електрична дуга, потрібно зробити зазор між нею і приєднується поверхнею. Слід звернути увагу на те, що розмір зазору не повинен змінюватися (приблизно три-п`ять міліметрів). Інакше дуга стане періодично перериватися, відповідно, це потягне за собою погіршення якості самого шва
  4. Стрижень потрібно тримати під кутом близько 70 градусів. Однак це значення можна змінювати з метою поліпшення комфортності здійснення зварювання.

Техніка безпеки

Зварювальні роботи припускають дотримання наступних правил безпеки:

  1. Повинна бути ефективна ізоляція проводів, які пов`язані з джерелом струму і зварювальної дугою, а також заземлення корпусу зварювального пристрою. Заземлити рекомендується: апаратний ящик і додаткове електричне обладнання.
  2. Рекомендується використовувати в джерелах живлення спеціальні автоматичні вимикачі.електрозварювання Вони під час холостого ходу будуть розривати зварювальну ланцюг і подавати напругу 12 В на тримач.
  3. Зварювальні роботи повинні здійснюватися в справних сухих рукавицях і спецодязі. Зверніть увагу на те, що якщо ви плануєте працювати в замкнутому просторі або в тісних приміщеннях, то неодмінно передбачте можливість застосування килимків з гуми або гумових калош.
  4. У разі одночасного використання декількох зварювальних пристроїв їх потрібно розташовувати так, щоб між ними відстань була не менше 0,35 метра (оптимальна ширина проходів - приблизно 0,8 метра).


Читайте і інші статті на цю тему:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!