» » » Як навчитися електрозварювання?

Як навчитися електрозварювання?

Як навчитися електрозварювання?
Як навчитися електрозварювання?

До одним з найбільш затребуваних матеріалів, що використовуються на дому, відносять зварювальну установку. І це не дивно, адже практично всі, починаючи від виготовлення простого мангала і закінчуючи встановленням паркану на дачі, не проходить без її участі. І, з огляду на, що період важких зварювальних агрегатів вже давно пройшов, пора дізнатися, як навчитися електрозварювання в домашніх умовах.

Предмети першої необхідності

  1. Насамперед, з метою дотримання норм техніки безпеки і зведення до мінімуму можливих негативних наслідків, набуваємо зварювальну установку, захисну маску і одяг з дуже щільного брезенту або шкіри.
  2. З огляду на, що досвіду у вас обмаль, зупиняємо свій вибір на пристрої з максимальним струмом до 140А і механізмом з плавним регулюванням струму зварювання.
  3. Також купуємо електроди діаметром до 3 міліметрів.

запалюємо електрод

  1. Підносимо електрод до виробу під нахилом 60-70 градусів і різко проводимо по нему.Не звертаємо уваги на що пролунав шум і бризнувшей іскри.
  2. Далі, не змінюючи кута нахилу електрода, торкаємося до заготівлі і одночасно з цим, піднімаємо його на кілька міліметрів вгору.
  3. Чекаємо загоряння дуги і ведемо електрод по заготівлі, не забуваючи при цьому залишати невелику відстань між електродом і виробом.
  4. Стра уникати прилипання або зникнення дуги (інакше це буде свідчити про низький зварювальному струмі. Якщо ж це сталося, трохи збільшуємо зварювальний струм).

направляємо валик

  1. Запалюємо дугу і плавними рухами переміщаємо електрод по зварювальному шву.
  2. Звертаємо особливу увагу на те, щоб ваші рухи носили коливальний характер. З приблизною амплітудою 2-3 міліметра.
  3. В результаті у вас утворюється високо-шов з малопомітними хвилями металу.
  4. Далі видаляємо шлак, який утворився під час спалювання флюсу і покрив шов. Для цього очікуємо повного остигання шва і починаємо його обережне обстукування.
  5. Для цього беремо звичайний молоток і обстукував шов до тих пір, поки під ним не здасться чистий метал шва електрозварювання.
  6. Ось, в принципі, і все. Далі, потренувавшись на варінні легенів деталей, приступаємо до варінні більш складних конструкцій.


Навчитися роботі з іншими апаратами вам допоможуть статті з розділу Будівельні інструменти.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!