» » » Які свічки запалювання краще?

Які свічки запалювання краще?

Які свічки запалювання краще?

Володарів автомобілів з дизельними двигунами таке питання не хвилює, а ось бензинові мотори "змусять" своїх господарів задуматися, які свічки запалювання краще, що вибрати з різноманіття, і яке розмаїття взагалі існує. До речі, перш ніж говорити, які хороші свічки запалювання, які ні, треба розібратися, які існують взагалі, і з чим пов`язано створення цих видів свічок.

Свічки запалювання: головні якості

Почнемо з того, що розглянемо види свічок запалювання, а також деякі загальні моменти, які важливі при виборі свічок для Вашого автомобіля.

Види свічок запалювання, що краще?

Платинові, Іридієві, ітрієві і навіть срібні свічки запалювання можна знайти на прилавках автомагазинів.

В цілому, тут можна виділити два види свічок на основі використовуваного для їх виробництва матеріалу. Це класичні та платинові свічки запалювання.

  1. Електроди класичних свічок запалювання виготовляються здебільшого з міді. Однак деякі з них мають напилення (верхнє покриття) з досить рідкісних видів металу (наприклад, ітрію). Таке покриття може трохи підвищити стійкість свічки, проте особливо не впливає на інші характеристики і параметри деталі.
  2. Другий вид - платинові свічки, назва говорить сама за себе. Електроди таких свічок виготовляють з платини, що робить їх більш стійкими в плані впливу високих температур (самі розумієте важливість, температура палаючої суміші при спалаху палива може досягати 2-2.5 тисяч градусів за Цельсієм). Платина також має високу корозійну стійкість. До речі, з платини можуть бути виготовлені і бічні електроди (крім центрального). Як правило, використовують подібні свічки запалювання в моторах, оснащених механічними і турбо- нагнітачами. Платинові електроди практично не вигоряють, а тому нескладно зрозуміти, які свічки запалювання краще щодо їх матеріалу.

Що стосується конструкції свічки запалювання, то можна також виділити два основних види:

  1. Двохелектродні. Це класичні види свічок запалювання, де є один центральний і один бічний електрод. У таких свічках іскра проходить тільки між двома цими електродами. Який можна припустити результат? Поступове вигоряння і низька надійність: якщо зламається єдиний бічний електрод, свічка, ясна річ, вже непридатна для використання.
  2. Багатоелектродні свічки запалювання. При наявності одного центрального електрода ми маємо кілька бічних. На основі описів двохелектродна свічок зрозуміло, що такий вид створений для збільшення надійності і терміну служби свічки. Знову ж, вирішуємо для себе, які хороші свічки запалювання. Ті, що прослужать нам довше і краще.

Свічки запалювання: вибираємо правильно



Є багато виробників свічок запалювання, різні фірми, різні країни. Що вибрати з цієї безлічі? Які свічки запалювання краще? Чи варто орієнтуватися на бренд?

Ми не будемо робити рекламу і антирекламу, ми виділимо загальні параметри вибору свічок запалювання. Критерії вибору, засновані на логіці і розумі. На цій основі Ви і зрозумієте, які хороші свічки запалювання, тобто, які - фірмові, а які - підроблені.

Ціна. Самі розумієте, що хороші свічки запалення не будуть надто дешевими, низька ціна повинна Вас насторожувати. Не менш 100 рублів за штуку. І справа не в голих словах «чим дорожче, тим краще», а в логічному обгрунтуванні. Ми говорили вище про види свічок, самі розумієте, що мідь і платина, як матеріали, мають різну ціну. Ну а що вибрати, вирішувати Вам.



Поліграфія. Якість написів, малюнків, напайки також важливі при виборі свічок запалювання. Також рівна і акуратна напис на ізоляторі. Гідний виробник не дозволить похибки навіть в цьому. Уявляєте, яка якість самої свічки запропонує виробник при бездоганному виконанні таких дрібниць, як написи і малюнки.

Центральний електрод. Дуже уважно огляньте його. Він не повинен мати жодних дефектів, повинен бути рівно встановлений і бути правильної циліндричної форми.

Бічний електрод. Зазвичай дешеві підробки мають криво поставлений бічний електрод або косу його грань, що неприпустимо.

Код на шестигранник свічки запалювання відрізнить справжню свічку від підробленої. Такий код буде позначати партію, зрозуміло, що у підробки подібного коду не буде.

Різьба. Хороші свічки запалювання ті, що мають ідеальну поверхню різьблення без будь-яких відколів, характерних для підробок.

Кільце ущільнювача на справжній (фірмового) свічці запалювання неможливо зняти, тоді як на підробці це кільце можна просто скрутити.

Ізолятор. Крім того, що напис на ньому повинна бути рівною і акуратною, зверніть увагу на те, що у справжньої свічки запалювання ізолятор гладкий, немов політ глазур`ю. Шорсткості, поздовжні виступи будуть видавати підробку.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!