» » » Як зробити ставок?

Як зробити ставок?

Як зробити ставок?

Для любителів непогано відпочити за містом не секрет, що для того щоб його дачну ділянку виглядав розкішно, необхідно витратити чимало сил. Декоративна прикраса придворного садка або зони відпочинку стало більш популярним, ніж просто зведення різного роду культур і посадок. Нерідко в наші дні, проїжджаючи повз приватних будинків, ми бачимо різного роду дизайнерські нововведення. Деякі з них куплені і є вкрай дорогими. Однак зараз з появою всіх необхідних матеріалів на прилавках магазинів ви можете самостійно втілити в життя всі свої творчі ідеї. Найпоширенішими способами стають облицювання будинку декоративними матеріалами, будівництво незвичайних парканів, використання нестандартних предметів під клумби, виготовлення статуй з підручних матеріалів, а також монтування на ділянці декоративного ставка. Давайте зупинимося на тому, як своїми руками зробити ставок.

Для відповіді на питання про те, як зробити декоративний ставок, існує безліч рішень від найбільш витратних до найбільш дешевих. Розглянемо деякі з варіантів створення штучної водойми на вашій ділянці.

Новий ставок, стара ванна

Найбільш дешевий і практичний спосіб, так як ви і позбудетеся від непотрібної старої ванни, і при цьому створите для вашої ділянки приголомшливий зовнішній вигляд.



Як зробити ставок? Для того щоб зробити декоративний ставок, вам необхідні стара ванна, емаль для її покриття будь-якого вподобаного вам кольору (рекомендуємо брати світло-блакитний або бірюзовий), мішок або два цементу по 50 кг, пісок, каміння і, якщо є бажання, то можна додатково купити в судовому магазині декоративні прикраси (вази, колони, статуї). Для початку необхідно вирити яму, в яку ви будете поміщати ванну. Важливо поставити ванну на опорні предмети, щоб нормально зливати воду. Навколо можна зробити вигнутий рельєф і обкопати його. Для того щоб цементна основа «схопилася» і простояла довго, слід засипати яму піском, утрамбувати, потім прокласти шар гравію або можна використовувати кам`яний сміття з металевими арматурами. (Старі консервні банки, скло, цвяхи, іржаві деталі). Тепер використовуючи пропорцію піску та цементу 3: 1, заливаємо попередньо огороджену опалубку і укладаємо в хаотичному порядку камені в цемент, щоб виглядало природно і красиво. Даємо застигнути бетону і фарбуємо ванну. Навколо можна згодом обладнати красиві клумби і пустити в ставок штучні латаття. Отже, ви дізналися, як зробити ставок з ванни.

Купив, і немає проблем

Буває таке, що в силу того, що на вашій ділянці можуть орудувати небажані гості або вам просто не потрібен вбудований ставок. В такому випадку можна купити готові ставки з пластика або скловолокна, які просто опускаються в невелике заглиблення в землі. Як зробити ставок на дачі? Для того, щоб ставок виглядав, як справжній, його слід обкласти камінчиками і горщиками з квітами. Такий тип ставка довговічний, не вицвітає на сонці. Ще одним з плюсів буде його компактність - за бажанням можна розташовувати і переносити його по всій ділянці або, наприклад, на зимовий час прибирати його. Таким чином ви зможете без праці вирішити, як зробити штучний ставок без зайвого клопоту.

Чим більше ставок, тим краще



Якщо ви хочете по площі зробити максимально великий ставок, то вам в цьому допоможуть ПВХ плівки. Одним з достоїнств буде те, що ви самі можете вибрати форму ставка. Це буде виглядати більш екзотично і красиво. З`єднується така плівка за допомогою спеціального клею. Вона довговічна і зносостійка, навіть на період зими. Для даного виду ставка необов`язково, щоб вирита яма була з різкими обривами. Швидше навпаки, яма повинна нагадувати глибоку вм`ятину з плавно наростаючою глибиною. До речі, при створенні такого ставка ви можете розмістити в нього рослини, що мешкають на різній глибині. Заінтриговані? Про те, які саме рослини ви можете туди помістити, читайте нижче.

І ставок, і будинок

Звичайно, ставок у вигляді будинку не слід розуміти буквально. Просто в одному з конструктивних рішень ми розглянемо випадок, де відповімо на питання про те, як зробити ставок для риби. Для того щоб у вашому ставку рибкам було комфортно, необхідно дотримуватися певних умов, наприклад:

  • В середньому на 15 сантиметрів рибки припадає 50 літрів води. Це для того щоб у неї було свій особистий простір.
  • Є вагоме відмінність в середовищі існування. Такі риби, як лин, карась мешкають на дні, тому якщо ви хочете бачити риб, то краще завести золотих рибок або рибок коі.
  • Ну і найголовніше для того щоб риби змогли жити у вашому ставку, - необхідно встановити фільтр для очищення води і для збагачення її киснем.

Рослини також сприяють насиченню киснем і для того, щоб вирішити, які рослини ви будете поміщати в ставок, необхідно визначити умови для їх розміщення:

  • До 35 см. Можуть розташовуватися такі рослини як калужница болотна, ірис жовтий, образки болотні і дербенник іволістний.
  • 35-55 см. - Рогіз широколистий, хвостник звичайний і очерет озерний, вони зможуть комфортно зайняти своє місце у вашому ставку.
  • 55 см. І більше - така глибина найкращим чином підходить для всіма улюбленої водної лілії, а також для гіацинта водного, телореза алоевідного і водного салату.

Не слід забувати, що якщо ви помістіть в свій декоративний ставок риб або рослини, то і догляд за ними буде вимагати від вас відповідальності. Воду буде необхідно періодично міняти і очищати ванну від утворився густого мулу. До речі, мул згодом може стати хорошим добривом для саду та городу.

Тепер все в ваших руках! Прикрашайте і модернізуйте свої ділянки. Нехай ваші знайомі і друзі, заглянувши до вас в гості, насолоджуються і радіють вашим ідеям. І ви спокійним літнім вечором зможете відпочивати поряд з вашим, зробленим своїми руками ставком. Гарного вам настрою і побільше креативних ідей, у вас все вийде!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!