Як зробити текстуру?

Як зробити текстуру?

Завжди цікаво створювати власними руками текстури в програмі Adobe Photoshop, і використовувати їх потім для оформлення фонової картинки веб-сайту, як оригінальних текстур для 3D графіки і так далі. Дізнатися про те, як зробити текстуру, а також ознайомитися з чітким дією певних функцій, ви зможете в нашому керівництві. Існує ряд тонкощів, знаючи які, створення текстур не здаватиметься таким вже складним заняттям. Отже, приступимо до справи.

Як зробити текстуру в Фотошопі?

З причини того, що для утворення текстур застосовуються фігури, то дуже складним стає момент згладжування місць їх стикування один з одним. Погодьтеся, якість такої текстури буде не найкращим. Як вирішити цю задачу?

  1. У Photoshop`е створюється новий документ, розміром 100 x 100 px. Потім береться пензлик (В) і, як приклад, малюємо довільний візерунок або пару схрещених ліній. Потім, отриману фігуру перетворюємо в візерунок, за допомогою команди Edit> Define Pattern ... і даємо їй ім`я "teksture". Задаємо новий розмір зображення (400 x 400 px) за допомогою переходу до команди Image> Canvas size. Це дає можливість заповнити весь полотно візерунками. Застосовуйте команду Edit> Fill ...
  2. Якщо все зроблено правильно, і полотно заповнений, то легко виявити, що зображені візерунки не зовсім стикуються один з одним. Немає повноцінної текстури. У цій справі допоможе фільтр Offset (Зсув), функція якого полягає в переміщенні зображення на задану кількість пікселів. Для нашого випадку характерно переміщення зображення всередині контуру, тоді як сам контур залишається на колишньому місці. Результат роботи фільтра Offset схожий зі вставкою зображення в контур з можливістю подальшого переміщення. Саме тому слід знову перейти до команди Image> Canvas size і задати значення 100 x 100 px. Потім потрібно залити фон створеним візерунком - Edit> Fill ...
  3. Викликаємо фільтр Offset допомогою Filter> Other> Offset, і бачимо, що горизонтальні та вертикальні дані відповідають +50. Пікселі перемістилися, приблизно, на половину заданого малюнка.


Тепер, за допомогою тієї ж кисті, яка застосовувалася для малювання зображення, з`єднуємо «обірвані» краю. Коли вийшло єдине зображення, знову застосовуємо фільтр Offset (Ctrl + F). Новий візерунок краще занести в набір, застосувавши команду Edit> Define Pattern.



Таким чином, малювати текстури легко і просто. Дана техніка дозволяє, як створювати нові, унікальні текстури, так і редагувати вже наявні або завантажені.

Також, існує ще один спосіб створення текстур. Ознайомитися з ним і дізнатися більше про те, як зробити безшовну текстуру можна тут: "Photoshop School. Частина 1. Безшовні текстури". Тільки безшовна текстура дозволяє малюнку виглядати як закінчене, оригінальне і абсолютно унікальне зображення. Причому воно може бути таким, яким захоче його бачити користувач.

Подивитися відмінне навчальне відео про те, як зробити прозорі текстури, можна тут: "Valve Hammer Editor №25: Створення текстури з прозорим фоном". Наочне посібник орієнтований на практичну демонстрацію дій по створенню різних прозорих фонів і авторських текстур. Застосування різних технік і способів є головним фактором у створенні необхідних текстур з неповторним малюнком.

Як зробити свій текстур пак?

  1. Будуть потрібні:
  2. програми для створення текстур пака: архіватор (наприклад, WinRAR) і редактор зображень, який підтримує прозорість (Photoshop, Paint.net або GIMP);
  3. мінімальні знання по наявному редактору;
  4. ще один пак текстур, який буде взятий за основу.
  5. Скачайте стандартний пак і перегляньте зображення.
  6. Перший архів з лівого боку (то, що скачали), витягніть в цю ж папку.
  7. Отримайте другий архів, який і буде тим паком, що треба встановити.
  8. Витягаєте вміст пака в однойменну папку, з якої і йде подальша робота.
  9. Малювання.
  10. Відкрийте будь-який пак (н-р: terrain.jpg) при використанні Photoshop.
  11. Потім внесіть зміни.
  12. Перевірка
  13. Вміст даної папки додайте в новий zip-архів. Його назва і буде назвою пака.
  14. Потім пак копіюйте в папку texturepacks, яка розташовується в директорії гри. Патчити пак немає необхідності, тому відразу завантажуйте гру і переглядаєте в меню створений текстур пак.
  15. Завантажте світ і пак текстур готовий.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!